Manisa’da 2012 yılından bu yana kamulaştırma çalışmaları devam eden Ulucami ve Çevresi Millet Bahçesi Projesi’nin ihale süreci tamamlandı. Konuya ilişkin, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, 2012 yılından beri kamulaştırmalarını yaptığımız ve o dönemin parasıyla sadece kamulaştırmaya 30 milyondan fazla para harcadığımız Ulucami ve Çevresi Millet Bahçesi projemiz hayata geçiyor. 4 Ağustos’ta ihalesi yapılan projemiz kapsamında 51 bin 255 metrekarelik alanda restoran ve seyir terasları, yürüyüş ve dinlenme alanları ile peyzaj tasarımları yer alacak. İhaleyi alan firmayla da 16 Eylül’de sözleşme imzalanacak.” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü başkanlığında yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından Başkanvekili Mehmet Güzgülü, gündem değerlendirmesi yaptı. 

Başkan Güzgülü, “Aldığımız acı haberler hepimizi yaraladı. Şehit olan kahraman askerlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Mehmetçiklerimizin ayağına taş değmesin. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen anlık yağışlar Manisa’da da etkili oldu. Ekiplerimiz hemşerilerimizin yardımına koştu. Dolu ve yağış üzüm üreticilerine zarar verdi. Üreticilerimize geçmiş olsun diyoruz. Rabbim bir daha böyle afetler yaşanmasın. Soma’da yangın afeti yaşadık. Belediyemizin ekipleri de oradaydı. Soma’ya ve yangından etkilenenlere geçmiş olsun.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ağustos ayı içerisinde Manisa’ya geldiğini hatırlatan Güzgülü, “20 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımızı Manisa’da ağırladık. Sayın Cumhurbaşkanımız hem üzüm fiyatını açıkladı, hem de yatırımların açılışını yaptı. Bu açılışlarda 2 milyar 650 milyon TL’lik pay da Manisa Büyükşehir Belediyemize aitti. Biz de belediye olarak bu çalışmaları bir kitapta toplayıp meclis üyelerine sunduk.” ifadelerini kullandı.

 

Meclis’te daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını içeren kısa filmin gösterimi, Meclis üyelerine yapıldı.

Kısa filmin ardından açıklamalara devam eden Güzgülü, “Manisa’mıza nefes aldıracak çok güzel bir projeyi daha TOKİ işbirliği ile hayata geçiriyoruz. 2012 yılından beri kamulaştırmalarını yaptığımız ve o dönemin parasıyla sadece kamulaştırmaya 30 milyondan fazla para harcadığımız Ulucami ve Çevresi Millet Bahçesi projemiz hayata geçiyor. 4 Ağustos’ta ihalesi yapılan projemiz kapsamında 51 bin 255 metrekarelik alanda restoran ve seyir terasları, yürüyüş ve dinlenme alanları ile peyzaj tasarımları yer alacak. İhaleyi alan firmayla da 16 Eylül’de sözleşme imzalanacak. Şimdiden hemşerilerimize hayırlı olsun diyor, bu bağlamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve emeği geçen herkese buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Şehzadeler Belediyemizin o bölgede yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi ile de o bölge bambaşka bir görünüme kavuşacak ve Manisa’mıza çok yakışacak diye düşünüyorum.” diye konuştu. 

Editör: Onur Yılmaz