Çin'in Guigang kentindeki bir göz hastanesinde yılında gerçekleşen bir olayda, bir doktorun 82 yaşındaki bir kadın hastaya ameliyat sırasında yumruk attığı ortaya çıktı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, doktorun hastanın yüzüne üç kez yumruk attığı ve ardından hemşirenin müdahale ettiği görüldü.

İran'dan İsrail'e hava saldırısı İran'dan İsrail'e hava saldırısı

AIER Göz Hastanesi Grubu, olayın yaşandığı tarihte merkeze bildirilmediğini, ancak görüntülerin ortaya çıkmasının ardından doktorun açığa alındığını ve hastane yöneticisinin görevden alındığını duyurdu. Yapılan açıklamada, doktorun lokal anestezi altındaki hastaya, başını ve gözlerini birçok kez hareket ettirdiği sırada farklı bir dilde konuştuğu gerekçesiyle "kaba kuvvetle" müdahale ettiği belirtildi.

Hastane yönetimi, ameliyattan sonra özür dileyerek kadının oğluna 500 yuan (yaklaşık 2 bin 100 lira) tazminat ödedi. Kadının oğlu, annesinin sol gözünün kör olduğunu, ancak bunun nedeninin bilinmediğini söyledi. Görüntülerin yayınlanmasının ardından yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan olayın 2019 yılında yaşandığı aktarıldı.

Kaynak: İHA