Manisa Celal Bayar Üniversitesi, savunma sanayiinin öncü isimlerinden biri olan Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu’nu ağırladı. “Dönüşümü Yönetmek” temasıyla düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya gelen Dr. Demiroğlu, hem kişisel yaşamından kesitler hem de TUSAŞ’ın başarı hikâyesi üzerinden dönüşüm, liderlik, teknoloji ve sürdürülebilirlik üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ise üniversitenin yenilikçi ve uygulamalı eğitim vizyonuna dikkat çekti.

“Dönüşümü Yönetmek” Konferansına Yoğun İlgi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi’nde gerçekleşen konferansa, Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, rektör yardımcıları, dekanlar, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Üniversite olarak yeniliği, gelişimi ve iş birliğini merkeze aldıklarını belirten Rektör Kibar, “Savunma sanayiinin gururu TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu’nu ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

TUSAŞ ile Manisa CBÜ Arasında Örnek İş Birliği

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, TUSAŞ iş birliğiyle kurulan laboratuvarın Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, “Öğrencilerimiz mezun olmadan TUSAŞ projelerinde yer alabiliyor. Uygulamalı eğitimi önemsiyoruz, bu yüzden 2017’den beri İşletmede Mesleki Eğitim (İME) programını başarıyla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Dr. Demiroğlu’ndan Öğrencilere İlham Veren Mesajlar

TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu, konuşmasında öğrencileri yenilikçi düşünmeye ve Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamaya davet etti.

“Hayat bir serüvendir. Herkesin bir hikayesi vardır. Başarısızlıktan korkmayın, çünkü o sadece bir şeyin öyle yapılmayacağını öğrenmektir. Her değişim bir fırsattır; değişmekten ve değiştirmekten korkmayın.”

Demiroğlu, TUSAŞ’ı “havacılığın süpermarketi” olarak tanımlayarak, kurumun geniş üretim ve teknoloji yelpazesi hakkında bilgi verdi.

Türkiye’de Havacılığın Kurumsal Yolculuğu

Türkiye’de havacılığın 1910’lu yıllarda başladığını hatırlatan Dr. Demiroğlu, “TUSAŞ, 1973 yılında ‘kendi uçağını kendin yap’ anlayışıyla kurumsal kimliğini kazandı. Bugün uydu projeleri, İHA’lar, helikopterler gibi birçok alanda önemli çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

“Dönüşüm Teknolojide Değil, İnsan Kaynağında Başlar”

Demiroğlu, sanayi ve teknolojinin dönüşümünde en kritik unsurun insan olduğunu belirterek, “TUSAŞ’ın başarısının temelinde güçlü bir vizyon ve iyi yönetilen dönüşüm süreci yatıyor. Teknoloji kadar insan kaynağı da değişimin anahtarıdır” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Yoğun İlgi, Konferans Plaketle Son Buldu

Etkinliğin sonunda öğrenciler, TUSAŞ’taki projeler ve kariyer fırsatları hakkında sorular sordu. Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Dr. Demiroğlu’na katkılarından dolayı teşekkür ederek teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: İHA