Ulaşım sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Kale Seyahat ve grup şirketleri, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. Başvuru üzerine Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketler için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

Karar kapsamında Kale Seyahat’in yanı sıra Bayraktar Saray Petrolcülük, Çelebiler Turizm Otomotiv, Grandtur Turizm, Kale Express Seyahat ve Kale Otobüs Seyahat şirketleri de koruma altına alındı.

Bu süre boyunca şirketler, icra takibi ve benzeri yasal işlemlerden muaf olacak şekilde faaliyetlerini sürdürebilecek.

Mahkeme ayrıca konkordato sürecinin denetlenmesi için üç kişilik komiser heyeti görevlendirdi. Özkan Yılmaz, Koray Çevik ve Aylin Karakaş’tan oluşan heyet, şirketlerin mali yapısını ve sürecin işleyişini yakından takip edecek.

Alacaklılar için ise kararın ilan edilmesinin ardından 7 günlük itiraz süresi başladı. Bu süre içinde alacaklılar, konkordato şartlarının oluşmadığını ileri sürerek mahkemeye başvuru yapabilecek.

Kale Seyahat ve bağlı şirketlerin geleceği, geçici mühlet sürecinin ardından mahkemenin vereceği nihai kararla netleşecek.

Kaynak: sözcü