Meteorolojik kaynaklar, Türkiye'nin hava durumuyla ilgili flaş bir gelişme duyurdu. Avrupa modeline göre ülkeyi saran soğuk hava dalgası atmosferi adeta mosmor yaparken, Amerika modeli ise durumu daha ılımlı gösterdi.

Beklenen soğuk hava dalgasının Türkiye'yi etkileyeceği günlerde, meteorolojik kaynaklar vatandaşları bilgilendirmeye başladı. Meteoroloji uzmanı Abadi, Avrupa ve Amerika modelleri arasındaki farka dikkat çekerek, gelecek günlerin belirsiz olduğunu belirtti.

Abadi'nin paylaşımına göre, Avrupa modelinde soğuk hava Türkiye'yi etkisi altına alırken, Amerika modelinde giriş için bir tür "vize sorunu" var gibi görünüyor.  Abadi, Avrupa ve Amerika modelleri arasındaki "Türkiye" itilafına dikkat çekti. Ecmwf Avrupa modelini, Gfs ise Amerika modelini temsil ediyor.

Abadi'nin hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi: "Ecmwf'de soğuk hava Türkiye'yi sarıp sarmalarken, Gfs'te ise soğukların ülkemize girişi için vize sorunu var gibi. Bu durumda, gelecekte beklenen kötünün iyisi olabilir. Ancak Mart ortasından sonra gelmesi muhtemel sistemlerin zararı büyük olabilir. Bakalım neler olacak?"

Muhabir: Özkan ÇELİK