Ekonomi dergisi Forbes'un Türkiye'de yaşamak ve çalışmak için en iyi şehirleri belirlediği araştırmasında Manisa, 45,54 puanla 35. sırada yer aldı. Peki, değerlendirme kategorilerine göre Manisa nasıl üst sıralara çıkar?

Forbes’un Değerlendirme Kriterleri

Forbes'un 2024 yılı "Yaşamak ve Çalışmak için En İyi Şehirler" araştırması, Türkiye genelindeki yaşam standartları ve şehirlerin sunduğu imkanları 94 farklı kritere göre detaylı bir şekilde analiz etti. Bu kriterler arasında ekonomi, iş imkanları, kültürel faaliyetler, ulaşım olanakları ve çevresel faktörler yer alıyor.

Türkiye'nin En Yaşanılabilir Şehirleri

İstanbul, pek çok kişinin beklentisinin aksine, en yaşanabilir şehir olarak zirveye yerleşti. Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri listesi ilk 10 şehir şu şekilde:    

Şehir

Genel Endeks Puanı

İstanbul

68,92

Ankara

66,13

İzmir

62,39

Tekirdağ

61,46

Kocaeli

59,98

Yalova

58,07

Bursa

57,13

Antalya

59,1

Eskişehir

56,84

Trabzon

53,38

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün açıklamıştı! Belediyelere borç bildirimi gönderildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan dün açıklamıştı! Belediyelere borç bildirimi gönderildi!

Manisa'nın Bazı Eksikleri

İstihdam İmkanları: Manisa, diğer büyükşehirler kadar geniş iş fırsatı sunsa da kent genelinde giderin çok yüksek olması, kira fiyatları gibi nedenler değerlendirmede aşağıda kalıyor. Öte yandan teknoloji ve finans sektörlerinde iş olanaklarının sınırlı olması, genç nüfusun büyükşehirlere göç etmesine neden oluyor.

Hava kalitesi’nin ülke genelinde genellikle yeşil, kahverengi, turuncu arasında sık sık değişim göstermesi Manisa’nın düşük puan almasına neden olan diğer faktörler arasında.

Manisa'nın Potansiyeli Var

Manisa’nın kendine özgü avantajları da bulunuyor. Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve özellikle tarım sektöründeki potansiyeli ile öne çıkan şehir, doğru yatırımlar ve planlamalarla daha üst sıralarda yer alabilir.

Kaynak: Haber Merkezi