Şirket, 2023 yılında bu planı açıklamış ve 2025 yılına kadar 4 bin 700 kişiyi işten çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca, binlerce taşeron işçinin de işine son verileceği belirtildi.

Türkiye'den Çekilme ve Petrol Ofisi'ne Satış

BP, 1912 yılından itibaren Türkiye’de faaliyet göstermekteydi. Ancak, Kasım 2024 itibarıyla Türkiye pazarından çekilme kararı aldı ve BP Türkiye'nin akaryakıt operasyonları Petrol Ofisi Grubu tarafından satın alındı.

İYİ Partili Elbirler'den diş hekimlerinin iş bırakma eylemine destek İYİ Partili Elbirler'den diş hekimlerinin iş bırakma eylemine destek

İşten Çıkarmaların Nedeni: Maliyet Tasarrufu

BP, işten çıkarmaların gerekçesini 'maliyet tasarrufu' olarak açıkladı. Şirketin CEO'su Murray Auchincloss, bu adımların, BP’yi daha basit, daha odaklı ve daha yüksek değerli bir şirket haline getirmek amacıyla atıldığını belirtti. Auchincloss, çalışanlara yönelik açıklamasında, "Bu değişim zamanlarında meslektaşlarınıza ve ekiplerinize anlayışlı olmanızı, güvenliği her zaman ön planda tutmanızı rica ediyorum" dedi.

2025 Yılında Tamamlanacak

BP'nin dünya genelinde yaklaşık 90 bin çalışanı olduğu tahmin ediliyor. Şirketin işten çıkarmaları 2025 yılına kadar tamamlamayı planladığı ifade edildi.

Kaynak: Haber merkezi