Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen Şube Müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam edildi.

 İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen 7 sanıklı duruşmada tutuklu sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük ve bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmaya aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu’nun da bulunduğu bazı müştekiler de taraf avukatlarıyla katıldı.

"Ağabeyim bana para verir, ben de ne kadar olduğunu sormazdım"

Turan, Muslera, Belözoğlu ve Erzan'ın savunmalarının ardından duruşma devam etti ve Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan da tanık olarak ifade verdi. Okan Turan, şube müdürü Seçil Erzan'a para verildiğini belirtti ve kendisinin de zaman zaman bu işlemi gerçekleştirdiğini aktardı. Okan Turan, para miktarını sormadığını ve ne kadar para teslim ettiğini bilmediğini ifade etti.

"Ben dolandırıcı değilim"

Duruşmada tekrar söz alan Erzan, "Ben bir sarmalın içine düştüm. Bankanın bunu bilme ihtimali yüzde yüz vardı, biliyordu. Ben dolandırıcı değilim, beni Türkiye’nin en büyük dolandırıcısı yaptılar. Mağduriyetler var, bunun giderilmesi için ne yapmam gerekiyorsa razıyım. Ben niye hayatımı mahvedeyim? Ben de babamın bir kızıyım, babam vefat etmiş, ben niye bunları insanlar para kazansın diye yapayım? Hep kendime güvendim ben, para görmek bile istemiyordum" dedi.

Tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi

Yaklaşık 13 saat süren duruşmanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük’ün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Selçuk İnan’ın ifadesi alınacak

Heyet, müştekilerden Selçuk İnan'ın ifadesinin alınması için Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına karar verdi. Ayrıca, banka üst düzey çalışanları Sermin Tekin, Tanju Kaya, Cenk İzgi ve Oğuz Atilla ile diğer banka personelinin tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

Fatih Terim’in tanık olarak dinlenmesi talebinin daha sonra değerlendirilmesine hükmedildi

Banka yöneticileri Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun dinlenmesine ilişkin talebin bu tanıklar dinlendikten sonra değerlendirilmesine karar veren mahkeme, ayrıca Nur Erkasap ve Fatih Terim’in de tanık olarak dinlenmesi talebinin daha sonra değerlendirilmesine de hükmetti.

Duruşma 24 Mayıs'a ertelendi

Mahkeme, tanık olarak dinlenecek olan Hakan Kıran’ın zorla getirilmesine de hükmederek duruşmayı 24 Mayıs tarihine erteledi.

Kaynak: İHA