Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi, yoğun görüşmeler sonucu elde ettiği promosyon anlaşması ile üyelerini sevindirdi. Sendikanın yetkili olduğu Manisa Celal Bayar Üniversitesi için, Rektörlük ile Akbank arasında anlaşma imzalandı. Şube Başkanı Aydın Akagündüz’ün gerek banka, gerekse üniversite yönetimi ile uzun süredir yürüttüğü görüşmeler sonuçlanırken, başta Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi çalışanları olmak üzere 4 bine yakın üniversite çalışanının yararlanacağı anlaşmaya göre 25 bin TL promosyon elde edildi. Promosyon ödemeleri hesaplara yattı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Aydın Akagündüz, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi çalışanlara yönelik yapılan promosyon anlaşması güncellenerek ek promosyon anlaşması yapıldı. Üniversite hastanesi çalışanlarına promosyon tutarı olarak 25 bin TL’ye anlaşıldı. Yapılan ek protokole göre anlaşılan 25 bin TL’lik tutar çalışanların hesabına bugün itibari ile yattı. 4 bine yakın üniversite personeli bu anlaşmadan yararlanacak. Bu konuda güncellemeyle ilk üniversite olan MCBÜ, sağlık müdürlüklerine de örnek oluyor.” dedi.

Anlaşmanın detayları hakkında da bilgi veren Akagündüz, şunları aktardı: “Celal Bayar Üniversitesi ile Akbank arasında yapılan 26 Temmuz 2021 ile 25 Ekim 2024 tarihlerini kapsayan promosyon anlaşması sonucuna göre 6 bin 340 TL promosyon ödemesi ek protokolle yeniden güncellendi. Türk Sağlık Sen Manisa Şubemizin yetkili sendika olması sebebiyle ve yoğun çaba sarf ettiği maaş promosyonun ek protokol yapılarak yeniden güncellenmesi örnek bir anlaşma olarak gösteriliyor. Yukarıda bahsettiğim tarihleri kapsayan promosyon anlaşmasına ek olarak yapılan yeni anlaşmaya göre; kalan 25 aylık süre için Celal Bayar Üniversitesi çalışanlarına 25 bin TL daha promosyon ücreti yatırılacak.” HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz