Sosyal belediyecilik projelerini kamuoyuna duyuran İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan adayı Tufan Akan, engelli bireylerle ilgili hazırladıkları projeleri paylaştı.

"ŞEHİRLER, ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARI BAZ ALINARAK PLANLANMALI"

İYİ Partili aday Akan, göreve gelmeleri durumunda Yunusemre Belediyesi'nin bünyesinde Engelli Yaşam Merkezi kurulacağını belirtti. Şehirlerin engelli bireylerin ihtiyaçlarının baz alınarak planlanması gerektiğini belirten Yunusemre Belediye Başkan adayı Tufan Akan, "Her zaman söylediğim gibi, 7/24 çalışan ve vatandaşlarının tüm taleplerine çözüm üreten belediyecilik anlayışında, toplumun her bir bireyinin ihtiyaçları göz önüne alınır. Maalesef Türkiye'nin birçok kentinde şehir planlaması engelli bireylerimize uygun değil. Engelli vatandaşlarımız, birçok belediyecilik hizmetinden faydalanamıyor. Türkiye'de yıllardır öğrenilmiş çaresizlik olarak kanıksanan bu durum, Manisa'da da etkili. Şehrimiz ve Yunusemremiz, engelli bireylerimiz için yaşanabilir kentlerin kriterlerini karşılamıyor" dedi.

YSK seçimin kesin sonuçlarını açıkladı… Manisa detayı dikkat çekti! YSK seçimin kesin sonuçlarını açıkladı… Manisa detayı dikkat çekti!

YUNUSEMRE'YE ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan adayı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, "Engelli bireylerimize yönelik verilen profesyonel sağlık ve eğitim hizmetleri yüksek maliyetler gerektiriyor. Birçok engelli vatandaşımız, maliyetler nedeniyle alması gereken hizmetlerden faydalanamıyor. Bu noktada belediyenin, vatandaşlarımızın elinden tutması gerekiyor. Biz Yunusemre'de büyük bir iyilik hareketi başlatmak istiyoruz. Bu iyilik hareketinin içerisinde Engelli Yaşam Merkezi projemiz de var. Büyük bir kompleks olarak inşa edilecek Engelli Yaşam Merkezi projemizin içerisinde özel gereksinimli çocuklarımız için eğitim sınıfları, maddi durumu yetersiz vatandaşlarımız için sağlık ve konaklama hizmetleri bulunacak. Şehrimiz, engelli vatandaşlarımıza uygun olarak yeniden dizayn edilecek. Yunusemre'yi engelli dostu bir kent yapmak için geliyoruz" 

Kaynak: İHA