Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, Türkiye genelinde ücretsiz taşıma ve özellikle 65 yaş üstü yolcu taşımacılığında yaşanan sıkıntıları Manisa’da aldığı kararla çözen ve şoför esnafının yüzünü güldüren Başkan Ergün’e toplu taşıma esnafı adına teşekkür etti. Manisalıların toplu taşıma araçlarına gönül rahatlığı ile binebileceklerini söyleyen Başkan Karaağaç, “Toplu taşıma esnafı ücretsiz binen yolcular nedeniyle büyük sorunlar yaşıyordu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün binen her yolcu başına 6,5 TL destek vermesinden dolayı şoför esnafının bir nebzede olsa rahatlayacak. Alınan karar ile vatandaş ile şoförler arasında yaşanan sorunlar ortadan kalkacak” dedi.

Manisalılar toplu taşıma araçlarına gönül rahatlığı ile binebilecekler. Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, toplu taşıma esnafının ücretsiz binen yolcular nedeniyle büyük sorunlar yaşadığını ifade ederek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün binen her yolcu başına 6,5 TL destek vermesinden dolayı şoför esnafının bir nebzede olsa rahatladığını belirtti. Karaağaç, Manisa genelindeki bütün toplu taşıma esnafı adına Başkan Ergün’e teşekkür etti. Karaağaç, böylece vatandaş ile şoförler arasında yaşanan sorunların ortadan kalkacağını açıkladı.

Toplu taşıma esnafının büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ve Manisalıları da zor durumda bırakacak bir uygulama yönünde olmadıklarını belirten Başkan Karaağaç, “Bildiğiniz üzere vatandaşlarımız Toplu taşıma araçlarında ücretsiz veya seyahat kartları yönetmeliği kapsamında ücretsiz seyahat hakkı bulunan 65 yaş üzeri vatandaşlarımız, şehit yakını ve gaziler ile engelli vatandaşlarımız ücretsiz olarak yararlanmaktadır ulaşımda ücretsiz olarak binmesi için verilen bu haktan yurttaşımız faydalanmaktaydı. Bu kapsamda Manisa merkez ve ilçe kooperatifleri Akhisar, Salihli, Saruhanlı, Turgutlu, Soma ve diğer ilçe özel toplu taşıma kooperatifleri tarafından aylık taşınan yaklaşık 500 bin ücretsiz yolcu taşınmaktadır. Bunun karşılığında ücretsiz binişlerle ilgili devlet desteğinin yetersiz olmasından dolayı ekonomik şartların ağırlaşması vergi, şoför ücreti sigortası araç bakım giderleri mazot fiyatlarının yüksek olması ve ücretsiz binişin çok olmasından kaynaklı olarak çok büyük mağduriyet yaşanmaktaydı.  Türkiye genelinde faaliyet gösteren 22000 özel halk otobüsü esnafı, aileleri ve çalışanları zor durumda kalmıştır.  Birçok arkadaşımız kendi birikimleri ile bu giderleri karşıladılar birçoğu da işi yapamaz hale gelip araçlarını satmak zorunda kaldılar. TÖHOB (Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği) Türkiye genelinde 15 Ekim’den itibaren ücretsiz taşımayacaklarını ve TBMM’den bu tarihe kadar bir yasal düzenleme yapılmasının beklendiği ile ilgili bir karar alınmıştı. Biz hiçbir zaman Manisa halkını zor durumda bırakacak bir uygulama yönünde olmadığımızı ancak bir çıkar yolu bulunup esnafımızın ayakta durabilmesi içinde gerekli adımların atılmasının gerektiği kanaatindeyiz. Biz taşıma ücretlerine zam almakla bu işin çözülemeyeceğini bu kadar ücretsiz biniş karşısında ücret artışlarının da yeterli olmayacağını zamla da bu işin çözümlenmeyeceğinin farkındayız bu artışlar toplu taşıma araçlarını kullanan Manisa halkını da ekonomik olarak zor durumda bırakmaktadır.” şeklinde konuştu.

Başkan Zeyrek MESO ve MEM-DER’i ağırladı Başkan Zeyrek MESO ve MEM-DER’i ağırladı

Başkan Ergün’ün verdiği desteğin toplu taşıma esnafı tarafından mutlulukla karşılandığını belirten Karaağaç, şöyle konuştu: “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e Manisa merkez ve ilçe toplu taşıma kooperatiflerinin başkanlarının da katılımıyla yapmış olduğumuz toplantıda sorunlarımızı tek tek dile getirdik ve süreç hakkında bilgi aktarımında bulunduk. Sayın başkanımız da yaşanan sorunları yakından takip ettiğini basında çıkan haberlerden de haberdar olduğunu ziyaretimizde dile getirdi.  Vatandaşlarımızın ücretsiz yolculuk haklarının sona erdirileceği ve artık ücret ödeyecekleri iddiası ile ilgili olarak Manisa büyükşehir belediye başkanlığımızca gerekli tedbirler alınacağını, hem esnafımızın yanında olduğunu hem de bu ekonomik şartlarda Manisa halkını mağduriyet yaşatmayacaklarını söyledi.  Bir yıl boyunca ücretsiz binen her yolcu için 6,5 lira destek verme kararı aldıklarını tarafımıza beyan ederek ve açıklayarak il genelinde başta merkez ve ilçe kooperatif başkanları, tarafından mutlulukla karşılanmıştır. Her zaman esnafımızın yanında olan imkânlar nezdinde daime destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e şoför esnafı adına ve kooperatif başkanları adına çok teşekkür ederim.”

Kaynak: Almıla Nur Berilğen