Reklamların yanıltıcı ve aldatıcı olmaması için çalışmalar yürüten Ticaret Bakanlığı, influencerlar üzerinde de denetim sağlamaya hazırlanıyor. Reklam Özdenetim Kurulu ve Reklam Kurulu işbirliğinde hayata geçirilecek olan "Influencer Sertifika Programı Projesi" ile sertifika almayan influencer'ların artık influencer olarak kabul edilmeyeceği duyuruldu.

Sertifika sahibi influencer'ların, reklam verenlere karşı sorumluluk içerisinde hareket ettiğine dair bir güvence sunulacak. Bu durum, e-ticarette kullanılan "Güven Damgası" modeline benzer şekilde, sertifika sahibi influencer'ların güvenilir olduğu algısını pekiştirecek.

Tüketici hakem heyetlerinin yeniden yapılandırılması da planlar arasında. Bu kapsamda, 81 il merkezinde yer alacak tüketici hakem heyetleriyle birlikte kurumsal ve beşeri kapasitelerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Ticaret Bakanlığı, influencerların etik ve güvenilir bir şekilde hareket etmelerini sağlamak amacıyla başlattığı "Influencer Sertifika Programı"nın, influencer olmak isteyenler için zorunlu hale getirildiğini duyurdu. Bu adım, tüketicilerin güvenli alışveriş ve doğru bilgiye erişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: Cumhuriyet