Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Türkevi’nde Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk’ı kabul etmiş ve ikili arasında samimi bir görüşme gerçekleşmişti. Bunun üzerine Manisa’da bir Tesla fabrikası kurulabileceği ile ilgili haberler ortaya atılmaya başlanmıştı. Tesla’nın Türkiye’de kuracağı fabrika için Manisa sesleri yükselmeye başladı. Dünyanın en çok etkileşime sahip sosyal medya platformlarından biri olan ve yine Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter’da Manisa gündem oldu. Elon Musk’ın Manisa’ya gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu.

Yeni asgari ücret açıklaması! Ara zam var mı? Yeni asgari ücret açıklaması! Ara zam var mı?

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta bulunan Türkevi’nde Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk’ı kabul etti. Erdoğan, kabulde Musk’a "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabını hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk’a Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nden bahsetti. TOGG’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yaptı.

Erdoğan’ın Musk’ı Türkiye’de fabrika kurmaya davet etmesi akla hemen Manisa’yı getirdi. Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet Erdoğan’ın bu daveti Manisa ihtimalini daha da güçlendirmişti. Musk’ın önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği Türkiye ziyaretlerinde Manisa’yı da ziyaret ederek yatırım alanlarını incelemesi ihtimali güçlendi.  

SOSYAL MEDYADA MANİSA SESLERİ

Tesla’nın 7’nci fabrikasını Manisa’da kuracağı ile ilgili iddialar ise yüksek ses ile dile getirilmeye başlandı Öyle ki Elon Musk’ın sahibi olduğu X (Twitter) sosyal medya platformunda Manisa ve Tesla ile ilgili 56 bin paylaşım yapıldı. Kısa süre içerisinde Türkiye gündeminde ilk 5’e giren Manisa ile ilgili beklentiler ise yükselmeye başladı. Gözde yatırım kentleri arasında yer alan Manisa, daha önce de otomotiv dev Volkswagen’e ev sahipliği yapmaya hazırlanırken koronavirüs nedeniyle süreç sonlanamamıştı. Alman otomotiv devi Volkswagen, kentte yatırım kararı almış, şirketi bile kurmuş ancak sonrasında yatırımdan vazgeçilmişti. Onur YILMAZ

Editör: Onur Yılmaz