Mizah dergisi Leman, 26 Haziran’da yayımladığı sayısında Hz. Muhammed ve Hz. Musa'yı bombalar altında gökyüzünde selamlaşırken tasvir eden bir karikatüre yer verdi. Bu görsel sosyal medyada kısa sürede yayılırken, başta dini çevreler ve siyasal islamcılar olmak üzere çok sayıda kesimden tepki geldi.

Tepkilerin büyümesinin ardından bu akşam saatlerinde Leman Dergisi'nin bulunduğu binaya yönelik saldırı girişimi yaşandı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre, öfkeli kalabalık emniyet bariyerlerini aşarak binanın önüne ulaştı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Çevik kuvvetin müdahalesiyle grup dağıtılırken, olay sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmadığı belirtildi.

Bursa-Balıkesir sınırında orman yangını: 2 kişi gözaltına alındı
Bursa-Balıkesir sınırında orman yangını: 2 kişi gözaltına alındı
İçeriği Görüntüle

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA VE SORUŞTURMA
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla Leman Dergisi hakkında “dini değerleri alenen aşağılama” suçlamasıyla adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İnançlarımıza yönelik saygısızlık asla kabul edilemez.

Bir mizah dergisi tarafından Peygamber Efendimizin karikatürünün çizilmesiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanununun 216. maddesi gereğince ‘dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır.

Hiçbir özgürlük, bir inancın kutsallarını çirkin bir şekilde mizah konusu yapma hakkı tanımaz.

Peygamber Efendimizin karikatürize edilmesi ya da herhangi bir şekilde görsel olarak temsil edilmeye çalışılması; sadece dini değerlerimize değil, aynı zamanda toplumsal barışa zarar vermektedir.

Milyonlarca Müslümanın inançlarını hiçe sayan bu provokasyon girişimine karşı gerekli hukuki adımlar gecikmeksizin atılacaktır."

Kaynak: Haber Merkezi