Muradiye Organize Sanayi Bölgesi, yeni yönetimini belirlemek için bugün genel kurula gidiyor. Geçtiğimiz haftalarda birçok tartışmanın asıl odağı olan Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nin genel kurulu, bugün toplanıyor.

Elde edilen bilgilere göre toplantı salonuna basın mensuplarının yanı sıra Bakanlık Temsilcileri, Bakanlık Gözlemcisi, yapı kullanma izin belgesi olan katılımcılar ve genel kurul için OSB tarafından görevlendirilen personellerin haricinde kalanlar da alınmayacak.

Vali, Kaymakam, Belediye Başkanları ve TSO Başkanının da toplantıya alınmayacağı gelen bilgiler arasında yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan alınan resmi yazıda şöyle denildi:

“’Toplantının yönetimi ve güvenliğinin sağlanması divan başkanına aittir.’ hükmü gereği divan başkanının yapı kullanma izni almış katılımı olma şartı bulunmamaktadır. Genel kurul toplantısı ile ilgili olarak, hazırım listesinin hazırlanması, katılımcıların kayıtlarının yapılması ve güvenliğin sağlanması gibi her türlü işlemin OSB Yönetim Kurulunun sorumluluğunda olduğu, toplantının güvenliği için Bakanlık Temsilcileri, Bakanlık Gözlemcisi, yapı kullanma izin belgesi olan katılımcılar ve genel kurul için OSB tarafından görevlendirilen personellerin haricindekilerin toplantı salonuna alınmamasının doğru olacağının değerlendirildiği, divan heyeti seçildikten sonra da toplantının sevk ve idaresinin divan heyetinde olacağı hususunda bilgilerinizi rica ederim.” KULİS

İŞTE O BELGELER...

Editör: Onur Yılmaz