Yeni Parti'nin kamuoyunda tartışma yaratan görsel kimliğiyle ilgili konuşan Genel Başkan Özgür Özel, kullanılan tasarımın partinin resmi logosu olmadığını açıkladı. Gazeteci Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtlayan Özel, mevcut çalışmanın yalnızca partinin adını akılda kalıcı hale getirmek amacıyla hazırlandığını ifade etti.
"Bu partimizin logosu değil"
Özel, mevcut tasarıma ilişkin, "Bu partimizin logosu değil, partimizin ismi. Partimizin ismini görünür, farkındalık yaratacak ve hafızada kalacak şekilde tasarım yaptık." dedi.
Kullanılan görselin zamanla değişebileceğini belirten Özel, dünyada birçok siyasi partinin artık isimlerini logo olarak kullandığını ifade ederek, Yeni Parti'nin de bu yaklaşımı benimsediğini söyledi.
Logo için anket ve yarışma gündemde
Partinin kalıcı logosunun belirlenmesi için kapsamlı bir değerlendirme süreci yürütüleceğini kaydeden Özel, anketler, odak grup çalışmaları, il ve ilçe kongreleri ile dijital platformlardan alınacak görüşlerin dikkate alınacağını belirtti.
Özel, "Şu an için Yeni Parti ismi logolaşabilir. Ya da yeni bir logo tasarımı yapıp üyelerimizin ve vatandaşlarımızın görüşüne sunabiliriz. Gerekirse çok katılımlı yöntemler, hatta bir tasarım yarışması da düzenleyebiliriz." ifadelerini kullandı.
Süleyman Bülbül: Kararı kurultay verecek
Yeni Parti Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de mevcut amblemin resmi logo olmadığını vurgulayarak, "Bu amblem logomuz değil. Logo daha belli olmadı. Kurultaya gideceğiz. Kurultayda büyük ihtimalle vatandaş karar verecek." açıklamasında bulundu.





