Türkiye genelinde 4000'den fazla kooperatif market satış noktasında geçerli olacak kampanya, çiftçilere tarımsal giderlerini daha uygun fiyatlarla karşılama fırsatı sunuyor.

İşte kampanyanın detayları:

5 Mart - 14 Nisan tarihleri arasında, kooperatif market satış noktalarındaki tüm ürünlerde fiyatlar sabit tutulacak. Bu sayede çiftçiler, alışverişlerini kampanya süresince daha öngörülebilir bir maliyetle gerçekleştirebilecek.

Türkiye genelinde 2000'e yakın Tarım Kredi Kooperatifinde, kampanya süresince motorin, zirai ilaç ve tohumda vade farkı uygulanmadan hasat sonu 31 Ağustos'a kadar vadeli satış yapılacak.

Karma hayvan yemlerinde ton başına %5'lik bir indirim yapılacak. Bu indirimle birlikte oluşan fiyatlar, kampanya dönemi boyunca sabitlenecek. Ayrıca, çiftçilere yem satışlarında vade farkı uygulamaksızın 4 ay vadeli satış imkanı sağlanacak.

Kimyevi gübrelerde ton başına %5'e varan indirim yapılacak. İndirimle birlikte oluşan fiyatlar, kampanya süresi içerisinde herhangi bir zam ile karşı karşıya kalmadan sabitlenecek. Eğer kampanya süresince piyasada daha düşük fiyatlar oluşursa, fiyatlar çiftçilerin lehine revize edilecek.

Editör: Zerrin Ağar