Geçtiğimiz Şubat ayında yürütülen "icbar suretiyle irtikap" soruşturması kapsamında tutuklanan ve ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Bolu Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Tanju Özcan hakkında yürütülen bir diğer hukuki süreçte karar çıktı.

Özcan'ın daha önce "tehdit" ve "şantaj" iddiasıyla yargılandığı davada mağdur sıfatıyla yer alan belediye çalışanı Öznur Ç., Özcan hakkında yeni bir suç duyurusunda bulunmuştu.

Şikayet Üzerine Ağır Ceza Mahkemesinde Dava Açılmıştı

Mağdur Öznur Ç.'nin şikayeti doğrultusunda Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak, Tanju Özcan hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "zincirleme şekilde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla Bolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açılmıştı.

Duruşmaya SEGBİS Üzerinden Katıldı

Söz konusu cinsel saldırı davasında Haziran ayında tahliye kararı verilen ancak "icbar suretiyle irtikap" dosyası nedeniyle Ankara Sincan Cezaevi'nde tutukluluğu devam eden Tanju Özcan, karar duruşmasına duruşma salonuna bağlanarak SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden katıldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme: "Yeterli ve Somut Delil Yok"

Taraf savunmalarının ardından kararını açıklayan Bolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanığın üzerine atılı suçları işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve somut maddi delil elde edilemediğine kanaat getirdi. Mahkeme, Tanju Özcan'ın yöneltilen her iki suçlamadan da ayrı ayrı beraat etmesine hükmetti.

Kaynak: İHA