Jeopolitik gerilimlerin yükselmesiyle birlikte, piyasalarda belirsizliklerin arttığı gözlemleniyor. Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, bu durumun altın ve petrol gibi önemli varlık fiyatlarını etkileyebileceğini vurguladı.

Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, ülkeler arasındaki gerilimlerin küresel piyasalarda paniğe yol açtığını belirtti. Özellikle jeopolitik risklerin arttığı bölgelerde yaşanan olayların, bölgesel istikrarı ve enerji tedarikini tehdit ettiğini söyledi. Bu durumun, petrol fiyatlarında büyük bir sıçrayış görülebileceğini ifade etti.

“Sıçrayış görülebilir”

Petrol fiyatlarının da büyük bir sıçrama yaşayabileceğini vurgulayan Doç. Dr. Hakan Yıldırım, özellikle bölgedeki petrol arzının güvenliğine yönelik tehditlerin fiyatlarda endişe yaratabileceğini ifade etti. Yıldırım, "Özellikle savaş ihtimallerinin artması veya savaşın söz konusu olması durumu, bölgedeki petrol arzının güvenliği üzerinde tehdit oluşturabilir. Bu durum piyasalarda büyük bir endişe oluşturabilir. Petrol üretim veya taşımacılığının yapıldığı bölgeler üzerinde bir tehdit söz konusu olursa petrol fiyatlarında büyük bir sıçrayış görülebilir" ifadelerine yer verdi.

Piyasalar Fed’in faiz kararını bekliyor | Yatırımcılar dikkat! İşte beklentiler… Piyasalar Fed’in faiz kararını bekliyor | Yatırımcılar dikkat! İşte beklentiler…

Kaynak: İHA