Manisa Büyükşehir Belediyespor bu sezon adeta rekordan rekora koşuyor. Ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluk için sadece 1 puana ihtiyacı olan Büyükşehir Belediyespor, ipleri hala sıkı tutuyor. Takımın başarılı teknik direktörü Hakan Şapçı ise oyuncuları rehavetten uzak tutmaya çalışarak, geçmiş yıllarda yaşanan ve hatırlanmak bile istenmeyen kötü senaryodan dolayı temkinli olmayı sürdürüyor. Bu hafta kendi evinde ligde tek yenilgisini aldığı Sındırgıspor'u konuk edecek olan Yeşil ? Beyazlılar bu karşılaşmadan da üç puan hedefliyor. Bizlerde başarılı teknik direktör Hakan Şapçı'yla, hedeflediğimiz şampiyonluk öncesinde güzel bir söyleşi düzenledik.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR OLARAK BU SEZON HER ALANDA ADETA REKORA KOŞUYORSUNUZ. BU BAŞARILAR ELBETTE SADECE NE PARAYLA GELİR, NE DE İYİ OYUNCULARLA... TAKIM OLMAK ÇOK ZORDUR AMA SİZ BUNU GELDİĞİNİZ GÜNDEN İTİBAREN ADETA SİHİRLİ DEĞNEK VARMIŞ GİBİ BAŞARDINIZ.

Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak bizim hedeflerimiz her zaman en üstlerde olmak ve bunu yaparken de en iyi şekilde hak ettiğimizi herkese göstermekti. Geldiğimiz günden bu yana bize inanılmaz bir destek verildi ve bizde bu desteği arkamıza alarak hak ettiğimiz noktaya geldik. Biz bu yola inanarak çıktık ve inanarak da devam ediyoruz. Tesisinden, futbolcusuna, futbolcusundan yönetimine, başkanımız sayın Cenk Ergün'den, Sayın Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e kadar burada tam bir aile durumundayız. Bunlar başarının temel kriterleridir. Bu başarının ardında en az benim kadar herkesin payı var. Biz bir aileyiz ve kenetlendikçe daha da büyüyoruz. Bu aile tablosunun resmini müzemize koymak için sadece bir puana ihtiyacımız kaldı. Allah izin verirse bu hafta sonu, inandığımız o tabloyu tüm Manisa'ya yaşatacağız.

GÖREVE GELDİĞİNİZ GÜNDEN BU YANA KENDİ SAHAMIZDA ADETA DEVLEŞTİNİZ. BU SEZONDA KENDİ EVİNİZDE OYNADIĞINIZ 12 MAÇTA 11 GALİBİYET ALIP SADECE BİR KERE BERABERE KALDIK. BURADAKİ BAŞARININ ANAHTARI NEDİR?
Biz kendi sahamızda değil, adeta kendi evimizde oynuyoruz. Bu mecazi olarak değil gerçekten öyle bir durumda. Her maçımıza o kadar ilgi gösteriliyor ki, çoğu Süper Lig takımından bile fazla seyirci çekmeye başlıyoruz. Tabii ki taraftar ve insanlar iyi olduğuna yürekten inandığı şeylerinden her zaman peşinden gider. Biz onların bu desteğiyle kendi evimizde her maça 1-0 önde başlıyoruz. Oyuncularımız motive etmek için soyunma odasından sahaya doğru göndermek yetiyor. Onlar o zaman her şeyin bilincini anlayıp, taşıdıkları sorumluluklara cevap vermek için sahada terlerinin son damlasına kadar başarıyla savaşıyorlar. Bize gösterilen bu ilginin onlara en güzel cevabı başarı ve üç puandır. Ama Pazar günü inşallah savaşmaya devam edip, onlara bu yılın en güzel hediyesini vereceğiz.

DİĞER GRUPLARIN PUAN DURUMUNU İNCELEDİĞİMİZDE DE BAŞARINIZIN NE KADAR BÜYÜK OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ. TOPLADIĞINIZ 59 PUAN, 11 GRUP İÇERİSİNDE SİZİ EN BAŞARILI İKİNCİ TAKIM OLARAK GÖSTERİYOR. BU KONUDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ ?
Bizim oynadığımız gruba bakıldığı zaman, en zor grup olarak nitelendirebilirim. Burada alt sıralarda oynayan takımların da kalitesi gerçekten çok yüksek seviyede. Hatta diğer gruplarda olsalardı şampiyonluğa bile oynayabilirlerdi. 11 grup içerisinde Bodrumspor'dan sonra en başarılı ikinci takım olmamız da bizim için çok sevindirici bir haberdir. Bu kadar zor bir grupta, bu kadar puan toplamamız gerçekten başarıdır. Ama dediğim gibi bizim için lig henüz bitmedi. Bu hafta bu başarılarımızın meyvesini toplama haftasıdır. Şampiyon olduk demiyoruz, şampiyon olacağız diyoruz.

İSTATİSTİKLERE GÖZ ATTIĞIMIZDA 24 MAÇ SONUNDA ATILAN 57 GOL GİBİ İNANILMAZ BİR RAKAM GÖZE ÇARPIYOR. BU RAKAM ÇOĞU GRUP LİDERİNİN ATTIĞI GOL SAYISINDAN BİLE NEREDEYSE İKİ KAT DAHA FAZLA, BU KONUDAKİ BAŞARININ SEBEBİ NEDİR?
Biz çok gol atmak veya gol yememek gibi bir hedef için çalışmıyoruz. Bizim amacımız takım olarak iyi şeyler yapmaktır. Zaten sonrası kendiliğinden geliyor. Bizim sadece 4 oyuncumuzun bulduğu gol sayısı 32 olmuş durumda. Sol bekimiz belki de Avrupa da dahil kendi mevkisinde en çok gol atan oyuncudur. Savunma oyuncularımızdan bile bu katkıyı görmek, bazı şeyleri doğru yaptığımızı kanıtlıyor. Bu düşüncemiz değişmeyecek ve Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak hangi ligde, ne durumda olursak olalım ana felsefemiz takım olmaktır. Onu başardıktan sonra puan sıralamasındaki yerimiz her zaman en üstler olmaya devam edecektir.

GOL YOLLARINDAKİ İNANILMAZ BAŞARINIZ, DEFANSTA DA DEVAM EDİYOR. ÖYLE Kİ OYNANAN 24 MAÇIN 14'ÜNDE GOL DAHİ YEMEDİNİZ.
Biraz önce dediğim gibi biz çok gol atmak veya gol yememek gibi bir çalışmamız yok. Elbette ki bunlar sevindirici ve gururlandırıcı olaylardır. Ben ilk geldiğimde defansif oynatıyorsun diye eleştiriler oldu. Oynattığım çift ön liberolu sistem hep eleştirildi. Ancak sezonun geri kalanına şöyle bir baktığımızda bizim belki de başarımızın sırrı orada saklı. Takım olarak kalecisinden, forvetine, beklerine kadar herkes işinin bilincinde. Herkes sahada üstüne düşeni fazlasıyla yapmak zorunda, ki oyuncularımdan Allah razı olsun bunu en iyi şekilde gösterdiler.

BU SEZON TEK BİR YENİLGİ ALDINIZ. O DA BU HAFTA KARŞILAŞACAĞINIZ SINDIRGISPOR'DAN OLDU. BU YENİLGİ SİZİ BU HAFTAKİ MAÇTA NASIL ETKİLEYECEK ?
Sezonun ilk yarısında deplasmanda aslında iyi bir oyun ortaya koymuştuk. Fakat yediğimiz şanssız goller ve harcadığımız pozisyonlar yüzünden tek yenilgimizi aldık. Onlarında ligde hala şampiyonluk ümitleri var. Bu maç bizim kadar onlar içinde önemli ve kritik bir durumda. Biz üstümüze düşen sorumluluğun bilincinde olarak sahaya çıkacağız. Ve o gün buraya gelen tüm taraftarlarımıza hakemin bitiş düdüğüyle birlikte bayram yaşatacağız. Biz buna inandık, bunu hep beraber başaracağız.

SON OLARAK TARAFTARLARA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?
Biz göreve geldiğimiz günden bu yana taraftarlardan inanılmaz bir destek aldık. Hiçbir maç bizi yalnız bırakmadılar. Deplasmana bile 10 otobüs taraftarın geldiği maçlar oldu. Tabii ki bunlar bizi olumlu etkileyen çok önemli faktörler. Süper Ligde bile bizim kadar seyirci desteğini arkasına alabilen takımlar ne yazık ki yok. Biz bu konuda kendimizi şanslı sayıyoruz. Ayrıca belediye takımları genelde bulundukları şehirde taraftar çekmekte daha da zorlanır. Bunu hepimiz biliyoruz ancak biz işimizi doğru yaptığımız sürece bunların hiç birinin bahane olmayacağını da kanıtladık. Bu hafta şampiyonluk kupasının Manisa'ya getirilmesi için sayın başkanımız Cenk ERGÜN başvuruda bulundu. Umarım bu isteğimiz kabul edilecek ve koca bir sezon peşimizde olan taraftarımıza bu kupayı hediye edeceğiz.






ÖZEL HABER: GÖKHAN AYTAÇ
Editör: TE Bilişim