Sarıyer’de 3-2 kazanılan mücadeleyi değerlendiren Manisa Futbol Kulübü Teknik Direktörü Cihat Arslan, “Tarihi maçlardan bir tanesi oldu. Geriye dönüp baktığınızda ömrünüz boyunca unutamayacağınız bir mücadele. Maça kötü başlamadık. Saha şartlarının zorluğu, rakibin son haftalarda yakaladığı ivme, hepsini üst üste koyduğumuzda zor bir maç oldu. Biz de takıma yeni geldik. Adaptasyon süreci falan. Adam paylaşımı ve sonrasında gelen gol, şansız gol yedik. Sonrasında tekrar kalemizde gol gördük. Kolay değildi, psikolojisi de zordu ama şampiyonlar böyle olur. Pes etmeyen adamlar şampiyon olur. Takımın o özelliğinin ortaya çıkması çok gurur verici. En önemlisi de şu; başlayan oyunculara saygım sonsuz ama giren oyuncuların çok büyük katkısını gördük. Maç konuşmasında da takımıma bunları söyledim. Maç bu 11 ile başlıyor ama hiçbir zaman bu 11 ile bitmiyor. Yani girdiğiniz zaman, ekstra işler yapabildiğiniz zaman takıma çok büyük katkınız olabilir. Oyuna giren arkadaşların çok büyük katkısı oldu. Çok mutluyum” dedi.

YENİ HEDEF SAMSUNSPOR

Sarıyer maçının geride kaldığını ve Samsunspor maçına hazırlanacaklarını kaydeden Arslan, “Tabi bu psikolojiyi de yönetmek lazım. Şampiyonluk sadece sizin tek başınıza yarıştığınız bir kulvar değil. Türkiye’nin en önemli camialarından biri olan Samsunspor ile yarışıyoruz. Bu psikolojiyi bu gecelik biz aldık elimize. Şimdi onlar da biraz bu işin tedirginliğini yaşayabilir. Haftaya da çok önemli bir karşılaşma var. Bu galibiyet, bu geriye dönüş, bu mutluluk çok güzel ama bu maçı burada bırakıp, önümüzdeki haftanın planını hem ben hem oyuncularım bakmamız gerekiyor. Çünkü günlük mutluluklar tamam ama en önemlisi sezon sonundaki mutluluk” ifadelerini kullandı.

TARAFTARA TEŞEKKÜR ETTİ

Deplasmanda takımlarına destek olan taraftara da teşekkür eden tecrübeli teknik adam, “Bu kış gününde, karda kışta buraya gelen taraftarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Çünkü oyunun dönmesinde oyuncular kadar taraftarın da katkısı oldu. Takımın durduğu yerde taraftar coşku oluşturdu. Takımın coşkusuna katkı sağladılar. Başkanımıza, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e herkese çok teşekkür ediyorum. Çok şükür ki Allah’a böyle bir galibiyet aldık. İnşallah devamı gelir. Oyuncu grubu olarak karakterli bir takımız ama oyun olarak da pes etmeyen karakterde bir takımız. Daha yapacağımız çok iş var” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim