15 Mayıs 2022 tarihinde Manisa Atatürk Kent Park’ta başlayıp Avrupa’nın En büyük Fabrikası Vestel City’e, oradan Manisa’nın tarihi dokusuna ve tüm güzelliklerine uzanacak olan Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu’na sayılı günler kaldı.

Vestel, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu’nda milli sporcularımız, ulusal ve uluslararası düzeyde elit sporcular yer alacak. Bunun yanı sıra atletizm sporunu seven, ilgi duyan herkesin katılımına da açık olacak.


 

ULUSLARARASI VESTEL MANİSA YARI MARATONU’NA 1000’DEN FAZLA BAŞVURU YAPILDI!
Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu’na Manisa ve çevre İller başta olmak üzere Türkiye’nin heryerinden yüzlerce başvuru yapıldı. Yarışa kayıt yaptıran sporcular ve ailelerin katılımı ile 15 Mayıs 2022 tarihinde Manisa’mıza yaklaşık 5.000 kişinin gelmesi bekleniyor. Manisa’da Spor turizminin gelişmesine büyük katkı sunacak olan Maraton organizasyonu 13-14-15 Mayıs tarihlerinde şehrimize her açıdan büyük katkı sunacak.
 

Yarış öncesi 13 ve 14 Mayıs 2022 tarihinde yarışmacılar için hazırlanan sporcu çantalarının dağıtımı Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. Yaklaşık 2000 sporcu Cumhuriyet meydanına gelerek sporcu çantalarını alacaklar. Sporcu çantalarının içinde Elektronik göğüs çipi, Maraton formasının yanı sıra Manisa Kuru Üzümü, Manisa Üzüm Şırası, Manisa Mesir Macunu da yer alacak.
 

MARATON’UN YANI SIRA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DE DÜZENLENECEK

14 Mayıs saat 11:00 da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek olan Çocuk Koşusu öncesinde, minikler ile Zumba Kids etkinliği de düzenlenecek. Çocuk Koşusu ödül töreni sonrasında ise eğlenceli ve bir o kadar da eğitici oyunlar oynanacak.

 

15 Mayıs’ta ise Atatürk Kent Park’ta gerçekleşecek olan 10Km ve 21Km yarışlarının öncesinde yarışmacıların motivasyonunu artıracak, müziğin ve sporun bir arada olduğu çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Aynı zamanda içlerinde Manisamızda faaliyet gösteren kurum ve firmaların da bulunduğu birçok önemli marka, stantlar açacak, ikramlar ve çeşitli etkinlikler ile organizasyona renk katacaklar.
 

Yarışların ardından ödül töreni gerçekleştirilecek. Yarışta dereceye giren başarılı sporculara kürsüde ödülleri takdim edilecek.

ÇOCUKLARA SPOR SEVGİSİ AŞILAMAK HEDEFLENİYOR

14 Mayıs 2022 tarihinde Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda Saat 11:00 – 12:00 arasında, 4-12 yaş grubundaki çocukların da yarışabileceği 500 Metrelik parkurda Çocuk Koşusu organize edilecek. Spor sevgisinin küçük yaşlarda aşılanması, gelecekte kötü alışkanlıklardan uzak sağlıklı bireylerin toplumumuza kazandırılmasında temel faktör olarak görülüyor. Aileleri ile spor festivali tadındaki bu etkinliğe katılım sağlayan minikler, doyasıya eğlenecekler aynı zamanda ödülleri kazanmak için tatlı bir rekabete girecekler.


 

ULUSLARARASI VESTEL MANİSA YARI MARATONU MANİSA’MIZIN SPOR TURİZMİ MERKEZİ OLMA CAZİBESİNİ ARTIRACAK!

Düzenlenen Maraton bir spor festivali olmasının yanı sıra spor turizmi anlamında da şehre yeni bir cazibe kazandıracak. Gerek ulusal basında gerekse uluslararası platformlarda adından söz ettirecek olan Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu, şehrimize olan merakı artıracak. Her sene Manisa’mız için geleneksel hale getirilmesi planlanan Maraton organizasyonu, katlanarak büyüyecek ve bilinirliği artacak. Bu sayede Manisa’mızın ulusal ve uluslararası konumdaki önemi ivme kazanacak.

Editör: TE Bilişim