Manisa’da Kıbrıs gazisi hayatını kaybetti… Askeri törenle son veda Manisa’da Kıbrıs gazisi hayatını kaybetti… Askeri törenle son veda

Sözleşmeli er olmak isteyenler, maaşların ne kadar olduğunu araştırıyor. 2024 yılında sözleşmeli er maaşları ne kadar? Sözleşmeli erler ne kadar maaş alıyor? Sözleşmeli er olmak için ne gerekiyor?

Sözleşmeli Er Olmak İçin Ne Gerekiyor?

Sözleşmeli erbaş ve erliğe ilişkin genel bilgiler, Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alıyor. Burada, kimlerin başvuru yapabileceğine, başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağına, seçim aşamaları, değerlendirme ve sınıflandırma faaliyetlerinin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer alıyor.

Sözleşmeli Er Olmak İçin Kimler Başvurabiliyor?

Sözleşmeli er olmak isteyenler, başvuru şartlarını da araştırıyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Yılı (2024/1 Dönem) Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu’nda yer alan bilgilere göre, en az ilköğretim diplomasına sahip, askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş (1 Ocak 1999 tarihinden sonra doğanlar) olanlar başvurabilecek.

Sözleşmeli Er Maaşı 2024’te Ne Kadar Oldu?

En düşük sözleşmeli er maaşı 34 bin 200 lira

En yüksek sözleşmeli er maaşı 53 bin 900 lira olarak belirlendi.

Sözleşmeli Erlerin Tazminatları Ne Kadar?

Sözleşmeli erler, sözleşme sürelerinin bitiminde görevden ayılırsa tazminat alıyor. Tazminat rakamları da belirlendi. Buna göre ilk hizmet yılında ayrılanlara 97 bin 600 lira 7'nci hizmet yılı sonunda ayrılanlara ise 966 bin 375 lira tazminat ödeniyor.

Kaynak: Haber Merkezi