İzmir'de önceki gece yürekleri dağlayan bir olay meydana geldi. Geçtiğimiz gece Gaziemir ilçesinde yaşanan olayda, maskeli bir yolcu tarafından arkasından ateş edilen 44 yaşındaki taksi şoförü Oğuz Erge hayatını kaybetmişti. Polis ekipleri, olayın ardından kaçan zanlıyı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. 19 yaşındaki Delil A. isimli zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

PKK Sempatizanı Türklere Hakaret Etmiş

Zanlının ilk ifadesinde, taksiye gasp amacıyla binmediğini ve olayın spontane şekilde geliştiğini söylediği belirlendi. Sosyal medyada daha önce yaptığı paylaşımlarında terör örgütü PKK lehine söylemlerde bulunduğu ve Türklere hakaret ettiği ortaya çıktı. Bu gelişmelerin ardından zanlı cezaevine gönderildi.

Olay Nasıl Yaşandı?

İzmir’in Gaziemir ilçesinde taksi şoförlüğü yapan 44 yaşındaki Oğuz Erge, Buca ilçesinde maskeli bir yolcuyu aracına aldıktan sonra hareket etti. Bir süre taksi şoförünü yanlış adreste dolaştıran yolcu, daha sonra istediği adrese geldiğini belirterek, "Borcumuz ne kadar?" diye sordu. "221 lira kardeş" cevabını alan saldırgan, cebinden para alır gibi yaparak çıkardığı tabanca ile şoföre 3 el ateş etti

İzmir’de DEAŞ’a ağır darbe… 8 şüpheli tutuklandı! İzmir’de DEAŞ’a ağır darbe… 8 şüpheli tutuklandı!

Olay anları, araç içi kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde saldırganın, şoföre yönelik saldırı öncesinde "Bazı insanlara güvenmeyeceksin" dediği duyuldu. Saldırgan, bir süre olay yerinde bekledikten sonra kaçtı. Cinayetin detayları, bölgedeki insanlar arasında büyük endişe ve üzüntü yaratmış durumda. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Kaynak: İHA