Altın ve gümüş piyasalarında son günlerde yaşanan hareketlilik, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Uzman İslam Memiş, X Platformu üzerinden yaptığı paylaşımlarda, "Ons ve gram tarafında son güzelliklerini yapıyor" şeklinde değerlendirmede bulundu. Memiş, iki hafta önce yaptığı uyarıları tekrarlayarak, yatırımcılara "Bayrama kadar işinizi görüp tatile öyle çıkın" tavsiyesinde bulundu.

Ons Gümüş ve Ons Altında Kritik Seviyeler

Memiş, piyasalardaki sessizliğin ardından büyük bir fiyat hareketi beklediğini belirtti ve önemli seviyelerdeki beklentilerini paylaştı. Son iki haftadır beklenen seviyeler hakkında bilgi veren Memiş, ons gümüşün 29,50 dolar seviyesine ulaştığını ve bu seviyeyi tekrar beklediğini söyledi. Ayrıca, "Ons altın 2.280 dolar seviyesine az kaldı" yorumunda bulundu. Yatırımcılara gram fiyatlarını yakından takip etmeleri ve ons fiyatlarının da izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Kadın ve genç besicilere ekstra destek geliyor! Kadın ve genç besicilere ekstra destek geliyor!

ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri ve Altın Fiyatlarına Etkisi

ABD'de tarım dışı istihdam verileri de altın fiyatlarını doğrudan etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor. Mayıs ayında 272 bin kişi artış gösteren tarım dışı istihdam, beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, işsizlik oranı yüzde 3,9'dan yüzde 4.0'a yükseldi. Bu veriler, altın fiyatlarında önemli dalgalanmalara neden olabilir.

Yatırımcılara Uyarılar ve Öneriler

İslam Memiş, yatırımcılara yönelik uyarılarında, piyasalarda beklenen hareketliliğin ve önemli seviyelerin altını çizerek, yatırım stratejilerini buna göre şekillendirmeleri gerektiğini ifade etti. Özellikle bayrama kadar yapılacak alımların önemli olduğunu vurgulayan Memiş, altın ve gümüş fiyatlarındaki dalgalanmalar karşısında yatırımcıların dikkatli olmalarını önerdi.

Kaynak: Haber Merkezi