Asgari ücrete ikinci zam konusundaki tartışmalar, yılın ilk iki ayında enflasyonun beklentileri aşmasıyla birlikte gündeme geldi. Türkiye'de aylık enflasyon ocak ayında yüzde 6,7, şubat ayında ise yüzde 4,53 artış göstererek asgari ücretin değerini yüzde 11,23 oranında azalttı.

 Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 36 olarak açıklamasıyla birlikte asgari ücrete yapılacak ikinci zam konusundaki belirsizlik kamuoyunda arttı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Nisan ayının ortalarından itibaren asgari ücretle ilgili çalışmaların başlayabileceğini belirten Akbaşoğlu, "O tarihten itibaren bu hususları müzakere edeceğiz ve haziran sonu temmuz başı itibarıyla da emeklilerimiz başta olmak üzere bütün çalışanlarımızla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü arttırıcı değerlendirmelerimizi hep beraber kamuoyuyla paylaşacağız ve buna dair düzenlemelerimizi de inşallah gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Asgari ücret, ocak ayında yüzde 49 zamla 11 bin 402 liradan 17 bin 2 liraya yükseltilmişti. 2022 ve 2023 yıllarında iki kere artış yapılan asgari ücrete 2024 yılında tek zam yapılacağı açıklanmıştı. Ancak, enflasyonun yüksek seyri ve ekonomik gelişmeler, ikinci bir zam ihtimalini gündeme getirmiş durumda. Kamuoyu, asgari ücretin alım gücünü artırmaya yönelik yapılacak olası ikinci zamla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi