Kurban Bayramı dolasıyla partiler arası bayramlaşma programı gerçekleştirildi.  Siyasi parti temsilcileri, Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti'ye ayrı ayrı ziyarette bulundu. Ziyaretçiler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ve beraberindeki heyet tarafından karşılandı. AK Parti'nin ilk ziyaretçileri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ve heyeti oldu.

Gazze gündemiyle başlayan bayramlaşma ziyaretinde daha sonra ekonomi gündemi ele alındı. CHP heyetinin başındaki Yavuzyılmaz, asgari ücrette iyileştirme yapılmasının önemine vurgu yaptı. Uygur ise Erdoğan’ın vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğinin mesajını  verdiğini belirtti.

MHP'den AK Parti'ye ziyaret

AK Parti'nin ikinci konukları MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başkanlığındaki heyet oldu. Heyetlerin karşılıklı bayram tebriklerinde bulunmasının ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur dün Babalar Günü olduğunu hatırlatarak tüm babaların gününü tebrik etti.

 Gazze'de soykırımın devam ettiğini vurgulayan Uygur, “Gazze'de maalesef yine bütün dünyanın gözü önünde bir soykırım katliamı halen devam ediyor. 37 bin kadın, çocuk, sivil hayatını kaybetti. İnşallah bu bayram bütün mazlum coğrafyalarda olduğu gibi Gazze'nin de kurtuluşuna vesile olsun. Biz tabii Cumhurbaşkanımızın liderliğinde uluslararası platforma da başta olmak üzere her zeminde ilk günden itibaren oradaki soykırımın, vahşetin durdurulması noktasında en sesle haykırmaya devam ettik bundan sonrada da devam edeceğiz. Hem insani yardım noktasında hem ticaretin durdurulması noktasında hem o soykırım suçunun yargılanması noktasında hem orada iki devletli bir çözümün aslında Filistin Devleti'nin sağlanması noktasında” ifadelerini kullandı.

3X N3 V X58N U K It Z50 Kpq L0 Q

DEM Parti'den Devlet Bahçeli'nin 'Abdullah Öcalan' çıkışına ilk tepki! DEM Parti'den Devlet Bahçeli'nin 'Abdullah Öcalan' çıkışına ilk tepki!

Uygur, ilkeler etrafında toplanan ve birlikteliği olan Cumhur İttifakı olarak Türkiye'yi Türk Yüzyılı'na ülkeyi ulaştırmak için yol yürümeye devam edeceklerini vurguladı.

 Gazze konusunda partileri olarak, sonuna kadar Cumhurbaşkanı'nın ve hükümetin attığı adımların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da arkasında olacaklarını vurgulayan Durmaz ise, "Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır ve Türkiye'nin meselelerine sahip çıkma noktasında en küçük bir tereddüt söz konusu değildir. Seçimleri geride bıraktık. Bir istikrar sürecini inşallah Türkiye'nin meselelerini  ve yakın coğrafyamızdaki sorunları için bir fırsata dönüştürmek gereklidir. Bu yönde atılacak olan adımlara elbette sonuna kadar destek olacağız. İnşallah Rabbim ülkemize, milletimize, devletimize zeval vermesin" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA