Gazeteci Ahmet Çınar, dün Türkiye Komünist Partisi (TKP) Manisa İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. TKP’nin Manisa’nın Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde de aday çıkardığını, Şehzadeler Adayı Ufuk Uzar’ın yanında olduğunu, ancak Yunusemre Belediye Başkan adayı Erol Güldür’ün çalıştığı için gelemediğini ifade ederek sözlerine başlayan Çınar, partisinin politikalarıyla ilgili de bilgi verdi.

31 Mart’ta yerel seçime gidileceğini ve belediye başkanlarının seçileceğini ifade eden Çınar, “31 Mart’ta yerel seçimler var. Oysa bu düzende seçimler “demokrasinin bayramı” değil. Seçimler, emekçi halka ülkeyi kendileri yönetiyormuş hissi vermek için düzenlenen bir oyun sadece.” dedi.

Hem Cumhur İttifakı’nın, hem Millet İttifakı’nın, hem de HDP’nin adaylarının solculara hitap etmediğini savunan Çınar, “Manisalı emekçiler, kendilerini yok sayan partilerin dayatmalarına boyun eğmek zorunda değil. Türkiye Komünist Partisi Manisa’da bu oyunu bozmak, seçim olmayan seçimlerde gerçek bir alternatifi ortaya koymak, gerçek bir sol seçeneği ortaya koymak; halkçı, toplumcu, kamucu belediyecilik anlayışını hayata geçirmek için kolları sıvadı. Bizim patron adayımız yok. Bizim adaylarımız işçi. Emeğiyle geçinen insanlar. İlerici, aydınlanmacı, laik, kamucu değerlere sahip adaylar. TKP belediyeyi patronlar değil, halk yönetsin diye çağrıda bulunuyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim