Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, partisinin Manisa İl Başkanlığında basın toplantısı yaptı. Özdağ yaşadığı saldırı ile ilgili son gelişmeleri ve Türkiye’nin gündeminde olan diğer konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

İlk olarak yaşadığı saldırıyla ilgili konuşan Özdağ, saldırıya plakasız bir aracın daha karıştığını tespit ettiklerini belirtti. Olay yerinde plakasız gri bir aracın bulunduğunu ve araç içerisinde iki veya üç kişi daha olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Özdağ şöyle konuştu:

“Emniyetin şimdiye kadar bu arabayı bulması lazımdı. Biz bu konuda savcılığa şikayet dilekçesinde bulunduk. Serbest bırakılanların yeniden tutuklanması gerektiğini, bu dosyanın ağır cezaya gitmesi gerektiğini ve bu dosyanın organize suç örgütü şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledik. Çünkü 8 kişiler.  HTS kayıtları ile beraber ciddi araştırmalar yapılması lazım. Savcılık bu şahısların salıverilmesini istedi.  Evlere şenlik bir karar. Bu şahıslar örgütlü suçlar içerisine girmeli, kasten adam öldürmekten yargılanmalılar. Bu şahıslar arka plandaki tüm bağlantıları çıkarılmalıdır. Arkalarında kim vardır. Türkiye’de elinize sopa, silah alırsanız mutlaka orada provokatörler, ajanlar ve egemen güçlerin adamları vardır. Bundan emin olun.”

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ SÖYLEMLERİNE DEĞİNDİ

Özdağ, kamuoyundaki anayasa değişikliği ile ilgili söylemleri de eleştirerek AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerde bulundu. mevcut anayasanın AK Parti anayasası olduğunu iddia eden Özdağ, “Türkiye’deki mevcut Anayasa’sı 1982 anayasası değildir. Bu anayasa AK Parti’nin anayasasıdır. Çünkü 2004, 2007, 2010 ve 2017’de bu anayasanın yaklaşık 70’e yakın maddesi değiştirilmiştir. AK Parti Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçerken anayasa değişikliği yapmıştır. Eksik bıraktığı yerler vardır. Eksik bıraktığı yerleri tamamlamak istemektedir. Türkiye’de mevcut anayasayı uygulayamayanların yeni bir anayasa yapmaya hakları yoktur. Önce AYM ve AHİM kararlarını uygulayacaklar. Önce hukuku adaletle buluşturacaklar. Türkiye’de ihaleleri şeffaf yapacaklar. Hukukun üstünlüğüne inanacaklar. Kendilerini ispat ettikten sonra Türkiye’de anayasa değişikliği beraber yapalım. Nasıl bir anayasa değişikliği yapmak istiyorlarsa yapsınlar. Milletin huzuruna çıksınlar. Daha sonra siyasi partileri ziyaret etsinler. Önce bir görelim. Ortaya bir şeyler atıyorlar. Sübjektif bir şeyler söylüyorlar. Ortada objektif hiçbir şey yok. Nasıl bir anayasa istedikleri belli değil. Bu zokayı yutmayacağız. Türkiye’de anayasayı ancak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değiştikten sonra güçlendirilmiş bir parlamenter sistemi döneminde meclis yapar. Türkiye’de maske dağıtmayı, aşı yapmayı dahi bile beceremeyenlerin anayasa yapma gibi bir durumu olmaz.” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim