AK Parti Manisa İl Teşkilatı, hafta başında kongresini yaptı ve mevcut başkan Salih Hızlı tekrar göreve geldi. Salih Hızlı’nın yönetim ve büyük kongre delege listesinde yer alan isimler dikkat çekmişti. Başka  Hızlı, katıldığı www.manisakulishaber.com canlı yayınında bu konulara açıklık getirdi. Büyük kongre delege listesinde yer alan Bülent Arınç için, “Listeye çok yakıştığını, Manisa’ya çok yakıştığını düşünüyorum.” diyen Hızlı, yönetim kurulu listesine giren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yeğeni Esad Ekrem Pakdemirli için de “Bakanımız Esat Bey’in yönetim listesinde olduğunun bilgisini benden aldı.” dedi.

AK Parti Manisa İl Başkanlığı görevine tekrar seçilen Salih Hızlı, kongreyle ilgili ilk değerlendirmelerini www.manisakulishaber.com canlı yayınında yaptı. Kongreyi alınlarının akıyla bitirdiklerini ifade eden Hızlı, “Başarılı bir kongreyi geride bıraktık. Katılımı ve içeriği açısından. Olumsuzluklar çok az. Bütün teşkilatımızla birlikte gerek Manisa kamuoyu, gerek misafirlerimiz herkese teşekkür ediyorum. Yoğun bir katılım oldu. Manisa’ya ve partiye yakışır bir kongre yaptık. Kongreler yenilenmenin olduğu dönemler. Biz de yönetimimizde bazı değişiklikler yaptık. Eski yönetimden 21 arkadaşımızla yolumuza devam ediyoruz. Diğer arkadaşlarımız da bizim için çok değerliler. Çok güzel katkılar verdiler. Onlarla çalışmaktan büyük onur duydum. Ama değişim de kaçınılmaz.” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 58’LİK DEĞİŞİM

Yeni listeye 29 kişinin girdiğini söyleyen Başkan Hızlı, “ Yüzde 58 değişim var. Türkiye ortalamasında, ilçelerimizde de bu şekilde oldu. Listenin terkibine gelirsek, listeyi tercih ederken teamüller çok önemli. Partimizin kriterleri çok önemli. Birçok kombinasyonun bir arada olduğu en doğru listeyi seçmeye çalışıyoruz. Mükemmel iş yapmak mümkün değil, hatalar olabilir ama elimizden geldiği kadar dikkat ediyoruz. Listede eski il başkanlarımızın çocukları var. Farklı alanlardan, STK’lardan isimler var. Eski ilçe başkanımız var. İstişareler yapıyoruz. Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla görüşüyoruz. Onlardan gelen verileri alarak havuz oluşturuyoruz. Doğru bir karar vermeye çalışıyoruz. Önemli olan, karar verdikten sonra süreci doğru yönetebilmek.” şeklinde konuştu.  

“BAKAN PAKDEMİRLİ’YE YEĞENİNİ LİSTEYE ALDIĞIMIZI BEN SÖYLEDİM”

AK Parti’nin yönetim kurulu listesinde yer alan, eski bakanlardan merhum Ekrem Pakdemirli’nin torunu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de yeğeni olan Esad Ekrem Pakdemirli ile ilgili de konuşan Başkan Hızlı şöyle dedi:

“Esad Ekrem Pakdemirli, zaten işyeri Manisa’da olan bir yönetim kurulu üyemiz. Soy ismi Pakdemirli olunca, bir bakanın da yeğeni olunca ister istemez dikkat çekiyor. Şunu açıkça söyleyebilirim. Bakanımız Esat Bey’in yönetim listesinde olduğunun bilgisini benden aldı. Yani Sayın Bakanımızın bir talebi olmadı, bilip bilmediğini de bilmiyorum inanın. Ancak hiçbir talebi olmadı. Ekrem Pakdemirli de Manisa’nın çok önemli bir siyaset adamıydı. O nedenle bizim için sembolik bir değeri de var. Ama ben Esad Ekrem Pakdemirli kardeşimizin de bu isme yakışır bir şekilde görev yapacağını düşünüyorum.”

“ARINÇ LİSTEYE ÇOK YAKIŞTI”

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği’nden istifa eden Manisalı tecrübeli siyasetçi Bülent Arınç’ın büyük kongre delege listesinin ilk başına yazılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Hızlı, “Bülent Arınç bizim partimizin bir büyüğüdür. Manisa için değerini de hepimiz biliyoruz. Keza Hüseyin Tanrıverdi ve Berk Mersinli de öyle. Karar verme süreçleri içerisinde birçok kriter var. Teamüller, parti tüzüğü, fikir alışverişleri; bunların bütünü sonrasında böyle bir sonuç ortaya çıktı. Bu da çok yadırganacak bir durum değildir. Bizim için önemli olan Bülent Arınç’ın Manisa için ifade ettiği değerdir. Partimizin de onayı ve tavsiyesiyle listede yer aldı. Dolayısıyla burada bizim çok fazla yorum yapmamıza gerek yok. Listeye çok yakıştığını, Manisa’ya çok yakıştığını düşünüyorum.” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim