Eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç hakkında gazetecilere basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Arınç'ın konuşmalarının hemen ardından ona göz dağı vermek için memleketi Manisa'da Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonlar yapıldığını söyledi. 8 Haziran günü yaptığı açıklamalarıyla Türkiye gündemine yerleşen Bülent Arınç'ın açıklamalarını önemsediğini belirten Özgür Özel, Arınç'ın bildiği bilgileri merak ettiğini ifade ederek CHP Grup Başkanvekili sıfatıyla Arınç'a seslendi. 

"SAYIN ARINÇ, NE BİLİYORSANIZ SÖYLEYİN"

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın son günlerdeki açıklamaları hakkında da konuşan Özel, "Bülent Arınç, ne zaman televizyonlara çıksa, ne zaman kendi televizyonlarında kendi partisini rahatsız edecek bir şeyler söylese arkasından bir operasyon geliyor. Aslında birileri cemaat üzerinden Bülent Arınç'a, Bülent Arınç üzerinden cemaate mesaj veriyor. Bülent Arınç ve AKP arasındaki restleşme sürekli Manisa'da bir takım operasyonlar olarak karşılığını buluyor. Biz buradan Sayın Bülent Arınç'a bir çağrıda bulunuyoruz; Manisa'nın bir evladı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nde ana muhalefet partisi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Grup Başkanvekili olarak, 8 Haziran'dan önce çıktınız, Türkiye gündemini meşgul ettiniz, kendi partinizi tedirgin ettiniz. Hepimizi merak içerisinde bıraktınız. ‘8 Haziran günü her şeyi anlatacağım. Özellikle Melih Gökçek'in Ankara'yı parsel parsel nasıl sattığını anlatacağım' dediniz. 8 Haziran'dan sonra ne olduysa oldu ‘yanlış yaptım' dediniz ve sustunuz. Ekim ayı içerisinde çıktınız, size uygulanan ambargodan, yandaş kanalların sizi linç etmesinden, eskiden size bağlı olan kamu kurumlarının size ambargo uygulamasından, Anadolu Ajansı'ndan, TRT'den şikayet ettiniz ama daha sonra sustunuz. Şimdi tekrar, nasıl bir ihtiyaç duyduysanız bir açıklamada daha bulundunuz. Biz bu açıklamaları önemsiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin daha bundan 7-8 ay önce Başbakan Yardımcısı olmuş birisinin açıklamalarını önemsiyoruz. Biz bir yandan da şantaj siyasetinden fevkalade rahatsızız. Sayın Arınç, ne biliyorsanız söyleyin. Bu ülkeye boynunuzun borcudur. Bir takım imalarda bulunarak kime şantaj yapıyorsunuz. Cumhurbaşkanına şantaj yapıyor musunuz, partinizin yöneticilerine, Başbakana şantaj yapıyor musunuz? Önce bunu yapıyorsunuz, sonra neden susuyorsunuz. Size ne söylüyorlar, ne veriyorlar da susuyorsunuz. Eğer böyle bir şey yoksa siz, bizim bildiğimiz anlamda bildiklerini ortaya koyacak iradeyi gösterebilecek siyasetçisiniz. Bunu sizden bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Manisa'da Şehzadeler İlçe Başkanlığı binasına açılan mescid hakkında bu güne kadar herhangi bir açıklama yapmayan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in, kendi partisinden daha çok Paralel Devlet Yapılanması ve Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yaptığı açıklamaları ise kamuoyunda tartışma konusu oldu. 

Editör: TE Bilişim