MHP’li Töz mesajında şu ifadeleri kullandı:

İnsanlar, toplumda hayatlarına devam ederken sosyal ilişkiler geliştirirler. İnsani ilişkiler toplumda yapıcı bir rol oynar. Toplum değerleri, tutumları, normları milletlerin psikolojik, fizyolojik ve biyolojik müşterek yanları nispetinde kuvvetlenir.

Günümüzde artık engellilik görmemek, duymamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı değildir. Birçok yerde duyduğumuz gibi, “asıl engel yüreklerde” de değildir. Hem ülkemizde, hem de dünyada artık engelin çevreden kaynaklı sorunlar olduğu kabul görmüştür. asıl engel, hayatın her alanının erişilebilir olarak düzenlenmemesi ve “sen bunu yapamazsın” şeklinde ortaya çıkan önyargılardır.

Yurttaş olarak her birimize düşen görev açıktır. Öncelikle fiziki şartları düzenleyici, hayatı kolaylaştırıcı çözümler bulmaktır. Bir başka konu ise sosyal ve psikolojik sorunlardır. Her sağlıklı birey kendisinin de bir engelli adayı olduğunu unutmadan, onlara ‘yapamazsın’ önyargısını ilk olarak ortadan kaldırması lazım. Hayatı onlar için zorlaştırmak yerine şartları kolaylaştırmak en güzel çözümdür.

Editör: TE Bilişim