‘Mesele esir düşmekte değil, teslim olmamakta tüm mesele’ pankatının arkasında gerçekleştirilen açıklamaya CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arçak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, gençlek kolları ve partililer katıldı.

“GEZİNİN AVUKATI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM’’

Gezi’nin 7’nci yıl dönümü sebebiyle düzenlenen etkinlikte ilk açıklamayı yapan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arçak, kendisinin de avukat olduğunu ve Gezi  olaylarında yargılananların avukatlığını yapmaktan büyük gurur duyduğunu ifade etti.

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Arcak yaptığı açıklamada, “Gezi tüm kötülüklere karşı bir baş kaldırıştı. 80 darbesinden sonra apolotikleştirildiği söylenen gençlerin öncülüğünde yapılması bizim için çok önemlidir. Bu ülkenin gençleri Mustafa Kemal Atatürk’e ait birer gençler olduğunu göstermişlerdir. Gezi de olmaktan, Geziyi yaşamaktan onur ve gurur duyuyorum. Bir avukat olarak Gezi’de yargılananları savunmaktan onur duyuyorum. Gezi’de kaybettiğimiz tüm canları saygıyla anıyorum.’’ diye konuştu.

“GEZİ OLAYLARINI ŞİMDİ ABD YAŞIYOR’’

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise yaptığı açıklamada, Türkiye’de 7 yıl önce yaşanan gezi olaylarının şimdi ABD’de yaşanmaya başladığını ifade ederek, “Gezi olayları bizim işiyle, aşıyla ailesinin geçiminin derdinde olan insanlarımıza karşı, yaşam alanlarının ve tercihlerinin baskıyla daraltılmasına karşı insanlarımızın gösterdiği bir tepkinin yansımasıdır. Bu sadece Türkiye’de değil tüm dünyada örnek bir harekettir. Bugün Amerikan halkı bile 10 yıl sonra Gezi’de yaşananları kendi ülkelerinde yaşıyor. Gezi dolayısıyla insanımız haksızlığa hukuksuzluğa karşı nasıl tepki gereceğini göstermiştir. Gezi bizim onumuz ve gururumuzdur. Gezi de hayatını kaybedenlerin mekanları cennet olsun.’’ dedi.

“GEZİ DEMOKRATİK BİR BAŞ KALDIRIDIR’’

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Gezi’nin dünyaya örnek olacak bir demokratik hareket olduğunu ifade ederek, Gezi’de yaşamını kaybedenleri saygıyla andıklarını belirtti.

CHP İl Başkanı Balaban yaptığı açıklamada;

“Gezi direnişi dünyaya örnek demokratik tepkinin nasıl kullanılacağının göstergesidir. Gezi’de ölen gençlerimiz Ali İhsan Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert ve Berkin Elvan’ı ve diğerlerini hepsini anıyoruz. Hiçbirini unutulmadı ve unutulmadıkları sürece hep yaşayacaklar.

Gezi direnişinden olmaktan, demokratik tepkiye bir parça katkıda bulunmaktan herkes onur duyuyor. Gezi demokratik bir baş kaldırıdır. Türkiye’deki milyonların tek adama karşı korkmadan sahaya çıkıp ‘Yeter Artık’ demesidir.

Gezi’yi unutmadık ve unutmayacağız. Dünyada ve Türkiye’de insanlık tarihinin dönem noktalarından biridir. Bizim özlediğimiz dünya çok basit. Sosyal ve sosyal adaletin egemen olduğu, gündüzlerinde işsiz dolaşılmayan, geceleri aç yatılmayan bağımsız, demokratik bir Türkiye’yi inşaa etmek için çaba gösteriyoruz. Bunu da başaracağız. AKP’nin 18 yıldır ülkeyi getirdiği nokta ortada. Ancak AKP’ye gerekli dersi sandıkta vereceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim