İYİ Parti Akhisar İlçe Teşkilatı, İYİ Parti’den belediye başkan yardımcısı atamayan Akhisar’ın CHP’li Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya tepki göstererek belediye önüne siyah çelenk bıraktı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu yaşanan süreçte tek suçlunun CHP olmadığını ifade etti. Bakırlıoğlu, konuyla ilgili olarak “İYİ Parti’den bir ismin atanmaması değil, İYİ Parti’nin bir kişide diretmesi sorun oluşturuyor. Benim bildiğim kadarıyla Besim Bey başka bir isim öneriyor, fakat o isim kabul edilmiyor. Çok fazla ayrıntıya girmeye gerek yok. Sonuçta ittifak ortağımız ve bu ittifakın zarar görmesini istemiyoruz.” dedi.

 Manisa’da 31 Mart yerel seçimlerine ‘Millet İttifakı’ adı altında birlikte giren CHP ve İYİ Parti arasındaki protokole göre, seçimi kazanan parti, ittifak ortağı olan partiye belediye başkan yardımcılığı vermeyi taahhüt etti. İYİ Parti Akhisar İlçe Teşkilatı, Akhisar’ın CHP’li Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun protokole uymadığını gerekçe göstererek belediye binası önüne üzerinde ‘Adalet’ yazılı siyah çelenk bıraktı.

CHP’Lİ VEKİL DETAYLARI ANLATTI

Akhisar’da yaşanan bu sıkıntı üzerine görüşlerini aldığımız CHP’nin Akhisarlı Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu sürecin perde arkasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakırlıoğlu şöyle dedi:

“Akhisar özelinden bahsediyorum, benim anladığım kadarıyla bu süreç en başından itibaren biraz yanlış başladı. İlçede İYİ Parti ile CHP arasındaki sürecin düğmesi ilk baştan yanlış iliklendi. Sonra da arka arkaya geldi. Diğer ilçelerimizde atamalar yapıldı. Fakat Akhisar’da yapılmadı.”

“ONLAR İTTİFAKI DÜŞÜNMEDİ, BİZİM DÜŞÜNMEMİZ LAZIM”

İlçede iki parti arasında yaşanan sorunun tek taraflı olmadığını savunan Bakırlıoğlu, İYİ Parti teşkilatının da kusurlu olduğu noktaların varlığına dikkat çekti. Bakırlıoğlu şunları söyledi:

“Çok da fazla girmek istemiyorum bu mevzuya ama benim anladığım burada İYİ Parti’den bir ismin atanmaması değil, İYİ Parti’nin bir kişide diretmesi sorun oluşturuyor. Benim bildiğim kadarıyla Besim Bey başka bir isim öneriyor, fakat o isim kabul edilmiyor. Çok fazla ayrıntıya girmeye gerek yok. Sonuçta ittifak ortağımız ve bu ittifakın zarar görmesini istemiyoruz. Her ne kadar İYİ Parti Akhisar ilçe yöneticileri ittifakı düşünmeden hareket etseler de bizim bu ittifakı düşünmemiz lazım.”

“ARAYI BULMAK GİBİ BİR DURUMUM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Akhisarlı bir milletvekili olarak ilerleyen günlerde iki partinin arasını bulmak adına Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile bir araya gelip gelmeyeceği yönündeki sorumuzu yanıtlayan Bakırlıoğlu, “Ben de yaşanan sıkıntıyı biliyordum. Benim orta yolu bulmak gibi bir düşüncem yok. Sürecin ne şekilde geliştiğini biliyorum, başkanımızın haklı olduğu çok nokta var. Burada bir diretme, dayatma oldu. Bizim tarafımızdan başka isimler de önerildi ama kabul görmedi. Bu dayatmalar daha seçim öncesinden beri var. Belediye meclis üyelikleri belirlenirken de yaşandı sıkıntı. Çok uzatmadık o mevzuyu.  Birinci sıra hakkımızdı diye söylemleri olmuş, biz rica ettik birinci sırayı, onlar da kabul etti. Ama bugün bunlar da gündeme getiriliyor. O süreçte de isim dayatması olmuştu. Bu kadar büyütülecek bir şey değildi ama baştan başlayan yanlış süreç buraya kadar geldi.” şeklinde konuştu.

SORUN AKHİSAR’A ÖZGÜ

Bakırlıoğlu son olarak şunları aktardı: “Diğer ilçelerde sıkıntı yaşanmadı, bizim de İYİ Parti ile problemimiz yok. Burada Akhisar’ın kendine özgü bir sorunu var. Ondan kaynaklanan bir durum oldu. İYİ Parti ilçe teşkilatı ittifaka sadık olduğunu söyledi, aynı şey bizim için de geçerli. Farklı isimler konuşulmuş olsaydı bu sıkıntı daha kolay aşılabilirdi.”

DUTLULU SOSYAL MEDYADAN KONUŞTU

Öte yandan eleştirilerin hedefindeki isim olan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu sosyal medya hesabından cevap verdi. Dutlulu kişisel twitter hesabından şunları söyledi:

“İyi parti ile CHP arasındaki ittifak ile ilgili bir sorun yok. İYİ Parti tabanıyla de gayet iyiyiz. Daha iki ay önce bir İYİ Parti meclis üyesi arkadaşımı başkan yardımcısı yapmak istedim ama ilçe başkanı kabul etmedi ve kendi istediği ismi kaba bir şekilde dikte etmeye çalıştı. Ben hoş olmayan tavırlarını kabul etmeyince ilçe başkanı ve bir kaç yönetici ile aramız açıldı. Problem siyasetten değil kişilerden kaynaklı. Bu süreçte destek mesajları atan tüm İYİ Partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Açıklama yapmayı da düşünmüyordum ama siz bilin istedim.”

Editör: TE Bilişim