Manisa'nın Soma İlçesi'nde, yaşanan 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından ilçeye gelen dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın protesto edilmesi sırasında Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen, ardından da uzun süre işsiz kalan kısa süre önce Bergama Belediyesi'nde işe başlayan madenci 33 yaşındaki Erdal Kocabıyık, İzmir'in ilçelerini dolaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Dikili'nin Çandarlı Mahallesi'nde bir araya geldi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 33 yaşındaki madenci Kocabıyık'a; "Durumun nasıl iyi misin? Yeni işin hayırlı uğurlu olsun. Cumhuriyetin varlığı hala devam ediyor değil mi? Zorluklarla mücadeleye devam edeceğiz. Mücadeleyi bırakmak yok" dedi.


Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Çandarlı programında karşılaşan Erdal Kocabıyık, "Sağolun genel başkanım. Bergama Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç, Manisa Milletvekilimiz Özgür Özel ve sizin desteğiniz ve duyarlılığınız için teşekkür ederim. Sizin sayenizde artık bir işim var" yanıtını verdi.


Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise "Hoş geldiniz genel başkanım. Erdal kardeşimizin mağduriyetini giderdik. Artık burada bizimle çalışacak ve emeğinin karşılığını alacak. Ancak Soma'da Erdal gibi çok işçi kardeşimiz var. Önemli olan oradaki bu insanların çalışmasıyla, mağduriyetlerinin giderilmesiyle ilgili gerekli önlemlerin alınarak, düzenlemelerin yapılması. Umuyorum ki 8 Haziran sonrası bu düzenlemeler bizim iktidarımızda yapılır" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim