Sosyal medyayı aktif olarak kullanan ve birçok konuda fikrini dile getiren CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, bu defa Twitter üzerinden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi hedef aldı.

BURHAN AKDEMİR BERFİN ADICAN

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin 2017 yılının başında katıldığı bir televizyon programında istifa edeceğini açıklayan Ankara Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i öven açıklamalarını yeniden gündeme taşıdı.

BAŞKAN ÇERÇİ’Yİ MELİH GÖKÇEK’E BENZETMİŞTİ

2017 yılının Şubat ayında Akgedik’te yapılacak olan TOKİ projesiyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi istifası beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e benzetmişti. CHP’li Biçer, “Ya yolda çalışan işçilere sataşıyor ya da gerçekleri söyleyen siyasilere, CHP'lilere sataşıyor. ‘Parsel parsel’ci Melih abisinin yolunda hızla ilerliyor. Bugün de Melih Gökçek'in belediyecilik mantığını hayata geçiriyor. 25 yılda bitiremediği metroyu merkezi hükümete yıkıp açılışında pişkince gülen Gökçek gibi Çerçi de kendisine ait olmayan projeleri kendisininmiş gibi pişkince pazarlıyor. İki yıldır halkı yanlış yönlendirip algı yaratıyor” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’li Biçer’in açıklamaları üzerine Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi katıldığı bir televizyon programında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek’e övgüler yağdırmış, “23 yıldır Ankara’ya damgasını vurmuş mu bu adam? O zaman elini öpeceksin, takdir edeceksin” ifadelerini kullanmıştı.

ESKİ DEFTERLERİ AÇTI

Tur Yıldız Biçer, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın metal yorgunluğu nedeniyle istifasını istediği ve Cumartesi günü istifasını açıklayacağını duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin geçmiş dönemdeki açıklamalarını yeniden gündeme getirdi.

“DİKKAT ET, SONUN BENZEMESİN”

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden canlı yayın bandının bir kısmını paylaşan Tur Yıldız Biçer, Başkan Çerçi’yi de etiketleyerek, “Manisa'nın Melih Gökçek’i olma yolunda hızla ilerliyor dediğim Mehmet Çerçi, Melih Gökçek'in elini öpecekmiş. Dikkat et sonun benzemesin” ifadelerini kullandı.

Biçer’in paylaşımı kısa sürede beğeni ile destek ve eleştiri yorumları aldı.

ÇERÇİ NE DEMİŞTİ?

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin 2017 yılı başında istifa edecek olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili yaptığı açıklama şöyle; “Beni sayın Melih Gökçek’e benzetmiş. Sayın vekilin açıklamaları burada var, Manisa’nın Melih Gökçek’i olma yolunda hızla ilerliyor demiş. Melih Gökçek’ten Allah razı olsun. Şahsına münhasır bir insandır. Benim de çok samimiyetim yoktur ama merhabam vardır kendisiyle. Buradan dinleyen danışmanı olabilir, ona da selam ve saygılarımızı gönderelim. Sayın Gökçek, sayın abimiz, bak beni size benzetiyorlar haberiniz olsun. Siz ne yaptınız ki beni size benzetiyorlar bilmiyorum. Ya çok güzel şeyler yaptınız ondan benzetiyorlar, ya da tırnak içerisinde yanlış şeyler yaptınız beni size benzetmeye çalışıyorlar. Bilmiyorum. Melih Gökçek’e de sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bize Manisa’nın Melih Gökçek’i olma yolunda ilerliyor diye, böyle bir şeyle… Güya onlar karalamaya çalışıyorlar. Melih Gökçek çok çok başarılı bir belediye başkanı, kim ne derse desin. 23 yıldır Ankara’ya damga vurmuş mu bu adam? O zaman elini öpeceksin, takdir edeceksin”

Editör: TE Bilişim