Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’da da Millet İttifakı olarak seçime giren CHP ve İYİ Parti, Manisa’da 4 ilçe belediyesini kazandı. Protokol gereği CHP tarafından İYİ Parti’ye Turgutlu’da 2, Alaşehir’de 1 ve Saruhanlı’da 1 belediye başkan yardımcılığı kadrosu verildi.

BESİM DUTLULU PROTOKOLE UYMADI MI?

Akhisar ilçesinde ise CHP’li Belediye Başkanı Besim Dutlulu protokole uymayarak, İYİ Parti’ye belediye başkan yardımcılığı vermeyeceğini açıkladı. Söz konusu açıklamaya tepkiler sürerken, Dutlulu’nun 3’ncü belediye başkan yardımcısını da CHP’den ataması İYİ Parti kanadının eylem yapmasına neden oldu.

ÖNCE İL BAŞKANLIĞI, ARDINDAN AKHİSAR BELEDİYESİ

Çarşamba akşamı haber merkezlerine gönderilen bilgilendirme notunda, CHP İl Binası önünde basın açıklaması yapılacağı duyuruldu. Ancak bugün sabah saatlerinde CHP İl Binasına gelen İYİ Parti Akhisar İlçe Başkanı Mustafa Kındıroğlu ve İYİ Partili yöneticiler, burada kısa bir bilgilendirme yaparak basın açıklamasının Akhisar’da olacağını duyurdu. bugün saat 14.00’da CHP’li Akhisar Belediye Başkanlığı önüne gelerek, üzerinde ‘Adalet’ yazan siyah çelengi belediye girişine bıraktı.

“İTTİFAK RUHUNA TERS DÜŞMEMEK İÇİN...”

Çelengin ardından açıklamayı İYİ Parti Akhisar İlçe Başkanı Mustafa Kındıroğlu yaptı. İYİ Parti ve CHP’nin il başkanlarının 31 Mart için bir protokol imzaladıklarını ve imzalanan protokolde kazanılan belediyelerle ilgili tüm detayların yazıldığını ifade eden Kındıroğlu, “Yapılan bu protokole göre belediye başkanı adayı göstermeyen parti, meclis üyeliği sıralamasında 1.,3.,6. ve 9. sıraları alacak, seçimin kazanılması durumunda bir adet başkan yardımcılığı alacaktı. Yapılan bu protokole Alaşehir, Saruhanlı ve Turgutlu ilçelerimizde uyulduğunu memnuniyetle görmekteyiz. Ancak Akhisar ilçemizde üzülerek bu protokol şartlarının yerine getirilmediğine şahit olmaktayız. Akhisar’da seçimlere girilirken CHP’nin tüm isteklerini ittifak ruhuna ters düşmemek ve seçimi kazanmak adına kabul ettik.” dedi.

“DÜRÜSTLÜĞE SIĞMAYAN BİR UYGULAMA”

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun 18 Temmuz’da sosyal medyadan yaptığı açıklamalara da ittifak için ses etmediklerini ifade eden Kındıroğlu, “İlçe teşkilatımıza söz hakkı doğmuştu ancak Belediye Başkanı, yaptığı hatanın farkına varıp ittifak ruhuna zarar verecek bir girişimde bulunmaz ümidiyle sessizliğimiz koruduk. 10 Eylül’de Akhisar Belediyesi 3. Belediye Başkan Yardımcısının da atanması haberi üzerine aylardır büyük emek verdiğimiz ittifakın, ortağa verilen sözün tutulması yerine yakın arkadaşların makama oturtturulması şeklinde siyasi etiğe ve dürüstlüğe sığmayan bir uygulamayla sarsıldığını belirtmek isterim. Akhisar Belediye Başkanı, yaptığı açıklamada protokolün gıyabında yapıldığından bahsetmişti, şimdi size soruyorum siyasi partilerin il başkanları, genel başkanlık makamının ildeki temsilcisi değil mi? Peki belediye başkan adayı belirlenirken de kimin başkan adayı olacağına Akhisar belediye başkanı mı karar verdi? Madem ki gıyabında yapılan işlemlerden rahatsız oluyordu neden seçimden önce Genel Merkez’ine gidip ‘ben seçime ittifaksız gireceğim’ demedi? Seçimde ittifak ortağının oyu olmadan kazanamayacağını mı düşündü? Başkan, yine yaptığı aynı açıklamada İYİ Parti’nin kendi içinde karışıklık olduğundan bahsetmiş, bu tamamen asılsızdır. İYİ Parti demokrasiye tam inanan bir partidir ve Akhisar’daki başkan yardımcılığı ile ilgili olarak hem ilçe yönetim kurulunda hem de belediye meclis grubunda yapılan oylamada hangi arkadaşımızın bu görev için önerileceği seçildi ve bu kişinin ismi belediye başkanına bildirildi. Bu oylamalarla ilgili tutanaklar mevcuttur. Yaşamayı istemediğimiz bu gelişmeler ışığında ittifak ruhunu zedeleyen Akhisar Belediye Başkanı ve Akhisar CHP İlçe Örgütü’nü kınıyorum. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ve seçmenleriyle demokrasi ve ülkenin hayrı için yaptığımız ittifakın devam ettiğini belirtmek istiyorum.”

Editör: TE Bilişim