CHP İl başkanlığında düzenlenen anma törenine CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Akpir, ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal ve partililer katıldı.

“ONLARA ‘LAİK’ OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, laik ve demokratik bir Türkiye için bedel ödeyen aydınları hiçbir zaman unutmadıklarını ve onlara layık olmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

CHP İl Başkanı Balaban yaptığı açıklamada, “Aydınlarımızı, bu ülke ve cumhuriyet için bedel ödeyen değerli insanlarımızı anıyoruz. Ama anmak çözüm değil. Çözüm, onlara layık olmaktır. Bıkmadan usanmadan mücadele etmektir. Korkmadan, hiçbir baskıya ve tehdide boyun eğmeden karanlıkların üstüne gitmektir. İşte bu irade CHP’de Atatürkçülerde ve Cumhuriyetçilerde fazlasıyla var. Bu ülkede demokrasiyi, hukuk düzenini, sosyal adaleti, ekonomik adaleti mücadelemiz sonunda halktan aldığımız güçle demokratik bir şekilde yerine getireceğiz. İşte beden ödeyenler o zaman yattıkları yerde rahat edecekler. Bizim anmalarımız önemlidir. Bir olguda unutmadıkça yaşatırsın, unutulmadıkça yaşarsın der. Biz onlara yaşatıyoruz. Ama yaşatmak tek çare değil. Çözümlerin onların arzuladığı demokrasiyi, hukuk düzenini, insanca bir düzeni bu ülkede inşa etmek. CHP olarak umutsuz değiliz. Kitlelerde ve toplumda umutsuz olmasın. Biz hep birlikte halkın iktidarını kuracağız. Bu ülkede çete ve mafya düzenine son vereceğiz. Demokrasiyi, hukuku, sosyal adaleti egemen kılacağız.” İfadelerini kullandı.

“BU YİĞİTLERİ HALK ASLA UNUTMAYACAKTIR”

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, ise yaptığı konuşmada, “Onlar ülkesinden umudunu kesmeyen, bedel ödemek pahasına vatanını ve halkını önceleyen, otoriter baskıya karşı gerçekleri eğip bükmeden söyleyen, cesur ‘Bir kez korkan her gün ölür’ diyen yurtsever yiğitlerdir. Karanlık Çeteler bilsinler ki vatan ve halk sevgisine kurşun işlemez, ölürse tenler ölür fikirler ölmez. Bu ülkede çocuklarına çağdaş mutlu bereketli özgür ve adaletli bir ülke bırakmak sevdalısı on milyonlarca yurtsever var. Her şehirden her görüşten, her inançtan her cinsten. Bizler topraktaki karınca, denizdeki balık, havadaki kuşlar kadar çokuz ve bu memlekette yaşıyoruz. Hain tuzaklarda kan uykularda vurulup, işkencelerde tahta çarmıha gerilen ama asla eğilmeyen demokrasi ve halkının sevdalısı bu yiğitleri halk asla unutmayacaktır.” diye konuştu.

“BİZ O BOMBALARIN KİMLER TARAFINDAN PATLATILDIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ise, Türkiye’yi karanlık günlere götürmek ve korku imparatorluğunu oluşturmak isteyen kesimlere karşı mücadelelerinin devam edeceğinin altını çizerek, “Türkiye Cumhuriyeti faşist güçlerce yapılan 12 Muhtırası ve 12 Eylül darbesinden sonra hukuksuzlukların kol gezdiği faili meçhul cinayetlerin ülkesi haline gelmiştir. Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner kışlalı gibi birçok aydınımız katledildi. Ülkemizde birçok sokaklarda ve meydanlarda bombalar patlatılmıştır. Biz bu bombaların kimin tarafından patlatıldığın, kimin ses çıkarmadığını ve göz yumduğunu biliyoruz. Biz aydınlarımızın, canlarımızın katillerine o bombaların kimler tarafından patlatıldığını biliyoruz. Cumhuriyet, emek ve demokrasi güçleri olarak karanlıkla savaşımız yılmadan devam edecek. Yitirdiklerimiz bizlerin mücadelesine ışık tutuyor. Her birini saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun. Gaffar Okan’ında vefatının yıldönümüydü. Gaffar Okkan Hizbullah tarafından şehit edildi.Sosyal medyadan Gaffar Okan’a küfür eden, hakaret eden bazı kişiler Diyarbakır’da imam hatip liselerine müdür olarak atanıyorlar. Bu ne kadar acı bir durum. Bu atanan insanlar Hizbullah’ın zamanında propagandasını yapan insanlar. Ülkenin geldiği son durum budur.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim