31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi takvimde kritik bir gün daha yaşanıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimi doğrultusunda siyasi partiler belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği aday listelerini seçim kuruluna teslim edecek. Statü gereği büyükşehirlerde listeler partilerin il başkanlıkları tarafından İl Seçim Kurulu’na teslim edecek. Seçime Cumhur İttifakı olarak girecek olan AK Parti ile MHP ve seçime Millet İttifakı olarak girecek CHP ile İYİ Parti, listeler üzerinde yoğun görüşmeler gerçekleştirerek son düzenlemeleri yapıyor.

YÜKSEK Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı seçim takviminde önemli dönemeçlerden biri yarın. Yarın mesai bitimine kadar siyasi partiler, belediye başkan adaylarının ve belediye meclis üyesi adaylarının listelerini İl Seçim Kurulu’na teslim etmesi gerekiyor.

PARTİLERDE GÖRÜŞMELER SON SÜRAT

Listelerin teslim edilmesi öncesinde seçimin iki büyük tarafı olan Cumhur ve Millet İttifakı, yoğun temas içerisinde. AK Parti ile MHP, CHP ile İYİ Parti listelerdeki son düzenlemeleri yaparken adeta satranç oynuyor.

MİLLET İTTİFAKI TÜYOLARI CHP’Lİ BALABAN’DAN

İYİ Parti ile CHP arasındaki görüşmelerle ilgili CHP Manisa İl Başkanı semih Balaban açıklama yaptı. Balaban, fermuar liste sisteminin uygulanmadığını ifade ederken, “CHP’nin aday çıkardığı ilçelerde İYİ Parti’den 4 isim, İYİ Parti’nin aday çıkardığı ilçelerde de CHP’den 4 isim listeye yazıldı. Listenin geri kalanı, aday çıkaran partinin inisiyatifine bırakıldı.” dedi.

 MERKEZ İLÇELERDE İLK SIRA İYİ PARTİ’NİN

Edinilen bilgilere göre Merkez ilçeler olan Şehzadeler ve Yunusemre’de birinci sıralar, belediye başkan adayının olduğu İYİ Parti’de. 2,3,4 ve 5’inci sıralar ise CHP’ye bırakıldı.

CUMHUR İTTİFAKI’NDA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Cumhur İttifakı adı altında yerel seçime girecek olan AK Parti ile MHP’de de görüşmeler son hızıyla sürerken, listelerin son şeklini görüşmelerin sonucu belirleyecek. Cumhur İttifakı’nın da meclis üyeliği listelerinde fermuar sistemini uygulamayacağı bilgisi edinilse de, son dakikada herhangi bir değişikliğe gidilmesi de ihtimaller dahilinde görünüyor.

İŞTE AK PARTİ İLE MHP’NİN İLK 3 SIRASI

Edinilen bilgilere göre AK Parti Şehzadeler, MHP’nin  Şehzadeler ve Yunusemre’de ilk üç sıra adayları belli oldu. Şehzadeler’de AK Parti’den ilk üçte Atilla Efendioğlu, Nedim Diyemli ve Selman Keresteci yer alırken, kontenjan adayları da Ahmet Tonguç, Timur Köksel ve Akif Özer.

MHP’de ise Şehzadeler’de Mehmet Güzgülü, Adnan Erbil ve Murat Yörük olurken, Yunusemre’de ise, Mehmet Palabıyık, Ayberk Aloğlu ve Cemal Kutlar.

YSK TAKVİMİ NE DİYOR?

YSK tarafından açıklanan takvimde ise şöyle denildi:

“Siyasi parti ilçe başkanlıklarının belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ayrı ayrı düzenleyerek, ilçe seçim kurullarına, alındı belgesi karşılığında elektronik ortamda DVD, flash bellek, hard disk vb. ile fiziki ortamda kağıt olarak en geç saat 17.00’ye kadar vermelerinin son günü. Büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıklarının, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına alındı belgesi karşılığında elektronik ortamda DVD, flash bellek, hard disk vb. ile fiziki ortamda kağıt olarak en geç saat 17.00’ye kadar vermelerinin son günü.”

Editör: TE Bilişim