Kamuoyunda HDP tartışmaları devam ederken, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘HDP meşrudur’ açıklamasına tepkiler dinmiyor. AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Tamer Akkal da tartışmalara katılan isimlerden biri oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerini ‘Aman CHP yanımdan ayrılmasın’ gayesi ile yaptığını savunan Akkal, “Geçtiğimiz günlerde CHP'den bir heyetin sınır ötesi görüşmeye gittiklerine de şahit olmuştuk. CHP genel merkezinin bu konuda kamuoyunu aydınlatması gerekir. Milletin sınır ve sinir uçlarıyla oynamanın kimseye fayda gelmez. PKK denilen katil sürüsünün beli kırıldıkça çıkış yolu aramaya devam ediyor. Devletimizin kararlı duruşuyla bu kararlılık devam edecek. Yurtiçinde bitecekler sıra sınır dışına gelecek. Kimse bu ülkede Kürt sorununu çözeceğiz diyorsa bilinmelidir ki hem Kandil'e hem İmralı'ya sinyal çakıyor demektir. Diyarbakır annelerinin evlatlarına kavuşmak için verdiği mücadeleyi de hafife alan bu zihniyet işte.” dedi.

“HDP TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’NIN UZANTISIDIR”

HDP’yi hiçbir zaman siyasi parti olarak görmediğini vurgulayan Akkal, “HDP terör örgütünün siyasi bir uzantısıdır. CHP zaten YPG ile görüşüyor, meşrulaştırıcı eylemlerde bulunuyor ancak iyi parti milliyetçilik ve ülkücülük üzerinden siyaset yapmaya kalkıp da adeta vatanımızı satanlarla siyasi bir yol izlemesi ayrıca düşünülmesi gereken önemli bir konudur. Kürt kökenli vatandaşlarımızın oyunu talep etmek adına HDP'nin ve CHP'nin koltuk değnekliğini yapıyorlar. HDP'ye olan vefa borçlarını başka yollarla ödeyebilirler. HDP'nin önündeki kapatma davasına daha fazla kol kanat gerebilirler. Hatta kapatılırsa yeni oluşum süreçlerinde ödünç milletvekili bile verebilirler ama kimse bu ülke sınırları içinde sözde Kürt sorunu var diyerek bu milleti ayırmaya çalışamaz. Bunun örneklerini daha önce de gördük. Türk, Kürt, Laz, Çerkez hepimiz Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Bu söylemlerden asıl rahatsız olması gereken kesim ise kendini milliyetçi diye konumlandıran CHP'nin ortağı olan partidir. Görülüyor ki kalburüstü söylemler dışında bir tepki yok. Seçim sürecinde yaptıkları ittifakın çıktılarını da görmüş oluyoruz. HDP, CHP ve İyi Parti'yi almış eline istediği oyunu oynatıyor. Hem siyasi olarak tehdit ediyor , 'bensiz bir hiçsiniz' diyor, hem de istediği plana dahil ediyor. Cumhur İttifakı'nın duruşu nettir. Vatan, millet, ezan, bayrak, birlik ve beraberlik kırmızı çizgimizdir. Kimse bu değerler üzerinden milletimizi ayrıştırmaya çalışamaz. Ayrıştıran karşısında her zaman bizi bulacaktır.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim