Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç’a cevap verdi. Tonguç’un, Öğretmenevi Kavşağı ile ilgili eleştirilerine yanıt veren Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti Manisa Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, son açıklamasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü,  Öğretmenevi Kavşağı’nın henüz bitirilemeyişi ve şahsi reklamını çok yaptığı konusun da eleştirmiş, hatta daha da ileri giderek, beceriksizlikle itham etmiştir.

KASIM 2013’TEN BU YANA 5 YIL GEÇTİ

Öncelikle AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Tonguç’un 14 Kasım 2013 tarihli bir basın açıklamasından bahsetmek istiyoruz. Tonguç açıklamasında, “Allah’ın izni ile 28 Kasım’da sadece Manisa’nın değil, Ege Bölgesi’nin en büyük hastanesi olacak kamu-özel ortaklığında 18 ay içersinde tamamlanacak olan Şehir Hastanesinin temel atma töreni vardır.”

TONGUÇ’A SORULAR

Evet şimdi soruyoruz Ahmet Tonguç’a; yaklaşık son beş yıldır bir türlü açamadığınız hastanenin son durumunu nedir? Bunca yıldır ötelediğiniz bu ve benzer icraatların bitirilememiş olmasında, kabahat sizlerin beceriksizliğiniz değil de nedir? Siyasi rant için tutamayacağınız sözler vermeye gönlünüz nasıl razı olmaktadır?

Sizler ardınızda koskoca bir hükümet desteği olduğu halde, yatırımlarınızda sayısız sorunlar çıkartırken, kendi yağıyla kavrulan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut bütçesiyle var gücüyle mücadele etmektedir ve maddi destek için kimselerin kapısını çalmamıştır.

ŞEVKİMİZİ KIRAMAZSINIZ

Aziz Türk Milletimize hizmet ve faaliyetler için mücadele etmeyi şeref sayıp, daha yaşanılabilir bir Manisa için tüm imkanlarını adeta seferber etmiştir. Yani Rahmetli Ömer Seyfettin’in dediği gibi, başkasına ait sırma kaftan giymektense, kendisine ait eski hırkayı tercih etmiş, Manisa’mızı mevcuttaki imkanlarla, en güzel hale getirmek için insanüstü bir çaba sergilemiştir. Şehir içerisinde yaşanılabilecek trafik sıkışıklığının en aza indirgenmesini sağlayacak Öğretmenevi Kavşağı ve çeşitli sinyalizasyon çalışmalarının tam anlamıyla bitirilmesi için kısa bir süre kaldığını kamuoyu ile paylaşan Cengiz Ergün’ün bu açıklamalarını görmezden gelen Tonguç’un art niyetli ve sürece zarar verecek nitelikteki açıklamaları çalışmaların yüzde yüze yakın bir bölümünün bitirildiği gerçeğini değiştirmeyecek ve Büyükşehir Belediyemizin yüksek çalışma azim ve şevkini asla kıramayacaktır.

Çünkü saygıdeğer Manisalı hemşerilerimiz her zaman çalışkan başkanlarının yanındadır. Çekilen çilelerin biteceği ve şehir içi trafiğinin son derece rahata ereceği günler ise çok yakındır. Yüksek meblağlı reklamlar ile kendini pazarladığı şeklinde uygunsuz bir yakıştırma yapan Tonguç bilmelidir ki; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün aslında reklama dahi ihtiyacı bulunmamaktadır. Çünkü milletimizin gönlünde yer tutmuş, güvenilir, saygın, dürüst ve şerefli bir siyasetçimizdir.

KENDİ İÇİNİZE BAKIN

Büyükşehir Belediyesi reklamlarına yapılan masrafı yüksek görenler, hükümetin sayısız fuzuli harcamalarına ses çıkaramayanlardır. Yatırımlara plansız, düzensiz ve hesapsız yaftasını yapıştıranlar, ülke ekonomisindeki son durumlardan hiç dem vuramayanlardır. MHP’ye muhalefet etmekle gündem oluşturma hayali güdenler, kendileriyle ilgili acı gerçekleri ört bas etmeye çabalayanlardır. MHP’nin sorunlarını pire iken deve yapma yarışına girenler, seçim sonrası için makam hayallerine düşenlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızı dahi acımasızca eleştiren Bülent Arınç ve Abdullah Gül’ün tavırlarına karşı gerekli cevabı yine MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli vermiş, AK Parti yönetimi ise tekrar anlamsız bir suskunluğa gömülmüştür. Malumunuz kendilerine yapılan hatalara dahi, işine gelmeyince sessizliğini sürdüren AK Parti Yönetimleri, söz konusu Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olunca bunca hırslandıkları asıl meseleleri nedir? Hatta şahsına nazaran niçin bu denli kin ve nefret duymaktadırlar? Anladığımız kadarı bize yetmektedir. Sizler bu gidişle hesabınızı Aziz Türk Milletimize ne yüzle vereceksiniz.

Özellikle son günlerde AKP milletvekilleri ve AKP Teşkilat Başkanları, MHP’ye doğrudan veya dolaylı bir sataşma politikası gütmekte hatta AK Parti ve MHP arasındaki Milli Mutabakat sürecine zarar verecek açıklamalar yapacak kadar hadlerini aşmaktadırlar. Fakat, Biz Milliyetçi Hareket Partisi mensupları için, devletimizin bekasına istinaden önem arz ettiğini bildiğimiz bu önemli ittifaka olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Çünkü her zaman Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin sözü sözümüz, yolu yolumuzdur.

Huzurlu ve mutlu güzel şehrimiz Manisa’yı karıştırmak ve Manisalıları ayaklandırmak amacıyla etrafa haksız yere sataşarak, siyasi ahlaka yakışmayacak açıklamalara imzalar atan hatta ikiyüzlü sorumsuzluk örneği olarak, yangına körükle giden siyasi çıkarcılar rüzgarın yönünü iyi tahmin etmedikleri taktirde, o ateşin ilk önce kendilerini yakacağını akıllarının bir köşesine not etmelidirler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün başarıları gölgelenemeyecek ve yıpratılamayacak kadar güçlüyken gelecek kaygısıyla ona saldırarak, uğraşanların ise siyasi istikballeri meçhuldür. Meyve veren ağaç taşlanır diyor, tutarsız açıklamaları siyasi kıskançlık krizleriyle yorumluyoruz.

AFRİN’E DESTEK

Siyasi olgunluğa ermemiş insanların sataşmaları bol, icraatları azdır. MHP Manisa İl Başkanlığı olarak gündeme dair ülkemizin jeopolitik ve stratejik önemi ile ilgili gerekli bir çaba olan Büyük Türkiye Cumhuriyetimizin, Afrin Harekatı’nı desteklediğimizi belirtmek istiyoruz. Saygıdeğer liderimizin de dediği gibi devletimiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Allah ordumuzu muvaffak etsin diyoruz...

Editör: TE Bilişim