Sivas’ın Divriği ilçesinde 11 aylık Büşra Balıkçı’nın kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan anne E.B. ve baba Y.B. ile 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Büşra Bebek İçin Arama Çalışması Başlatılmıştı
Divriği ilçesi kırsalında hayvancılıkla uğraşan ailenin, 11 aylık Büşra’nın kaybolduğu yönündeki ihbarı üzerine bölgede arama çalışması başlatıldı. İhbarın ardından AFAD ve jandarma ekipleri tarafından kırsal alanda geniş kapsamlı çalışma yürütüldü.
Aile tarafından ilk aşamada bebeğin yabani hayvanlar tarafından götürülmüş olabileceği öne sürüldü. Ancak soruşturma kapsamında alınan ifadelerdeki çelişkiler üzerine dosya genişletildi. Sivas Valiliği de soruşturmanın bebeğin öldürülmüş, kaçırılmış veya maddi menfaat karşılığında başka bir kişiye verilmiş olabileceği ihtimalleri dahil olmak üzere çok yönlü sürdürüldüğünü açıklamıştı.
Anne İfadesini Değiştirmişti
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan anne E.B., ilk beyanlarında bebeğin para karşılığında babası tarafından satıldığını öne sürdü. Daha sonraki ifadesinde ise bebeğin babası tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Annenin iddiası üzerine gösterdiği bölgede jandarma ve AFAD ekipleri tarafından arama çalışması gerçekleştirildi. Ancak yürütülen çalışmalarda Büşra bebeğin cansız bedenine ulaşılamadı.
Anne ve Babanın da Aralarında Bulunduğu 6 Kişi Tutuklandı
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan anne E.B., baba Y.B. ile M.R.B., R.B., Ö.B. ve M.B. adliyeye sevk edildi.
Şüpheliler, mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Cezaevi’ne gönderildi. Diğer şüphelilerin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.





