Eğlence sektöründe birçok ücrete zam gelmesi sonucu sinema bileti fiyatları da artıyor. Farklı gösterim türü ve salonlara göre değişiklik gösteren fiyatlar çokça merak ediliyor.

Sinema bilet fiyatları ne kadar oldu ve diğer soruların yanıtı ilerleyen satırlarda...

Sinema Bilet Fiyatlari 2

Sinema Bilet Fiyatları 2024 Yılında Ne Kadar Oldu?

Vizyona giren birçok yeni ve başarılı film ile birlikte sinema, günümüzde en sık tercih edilen aktivitelerden biri halini almıştır. Çünkü sinema sadece film izlemek için değil, sosyalleşmek ve kültürlenmek için de bir kapı açmaktadır.

Peki günümüz itibariyle sinema bilet fiyatları ne kadar oldu? Sinema bilet fiyatları birçok faktöre göre değişiklik göstermektedir.

2024 Ocak ayı verileri itibarıyla sinema bilet fiyatları şu şekildedir:

  • Sinema bileti fiyatları 150 TL ve 250 TL bandı arasında seyretmektedir.

Sinema Bilet Fiyatlari 1

Paribu Cineverse Bilet Fiyat Listesi      

Türkiye’nin en çok tercih edilen sinema salonlarından olan Cinemaximum, 2022 yılı itibariyle adını değiştirerek Paribu Cineverse bünyesine girmiştir. Bu yüzdendir ki sinema severlerin, Cinemaximum bilet fiyatları konusundaki aramaları Paribu Cineverse üzerinden cevap bulmaktadır.

Günümüzde 100’den fazla sinema salonuna sahip olan ‘Paribu Cineverse’, Türkiye’nin en büyük sinema işletmesi konumuna da gelmiştir. Bununla birlikte sinema severler, Paribu sinema bileti fiyatları konusunda meraklanmaya başlamıştır.

Merak edilen Paribu Cineverse bilet fiyatları 2024 yılında şu şekildedir:

Tam Bilet

200 TL

Öğrenci Bileti

185 TL

Sweet Box Seçeneği

420 TL

 

Cinens Sinema Bileti Fiyatları Ne Kadar?

Cinens sinema işletmesi, 1994 yılında kurulmuştur. Türkiye’de 40 tan fazla sinema salonu bulunan işletmenin sinema bilet fiyatları Paribu’ya oranla daha uygundur.

Güncel Cinens bilet fiyatları aşağıdaki gibidir:

Tam Bilet

130 TL

Öğrenci Bileti

120 TL

Sinema Bilet Fiyatlari 5

Sinema Bileti Fiyatları Neye Göre Değişiyor?

Ülkemizde sinemaya gitmek pahalı olarak nitelendirilebilecek bir faaliyete dönüşmüştür. Yüksek maliyet gerektiren filmlerin çekimleri, artan enflasyon ve akabinde gerçekleşen asgari ücret zammından etkilenmektedir. Bundan sebeptir ki sanat severler, sinema biletleri ne kadar oldu sorusuna cevap aramaktadır.

Sinema bilet fiyatlarının bağlı olduğu faktörler şu şekildedir:

  • Filmin sergilendiği sinema salonu ve kalitesi
  • Sinema salonunun yeri (Hangi AVM’de veya hangi şehirde)
  • Vizyondaki filmin türü (Örneğin IMAX veya 3D izleme seçeneklerinin bulunması)
  • Öğrenci tarifesi uygulaması
  • Sinema salonu sınıflandırması (Gold class, yataklı, çift koltuklu…)
  • Hafta içi veya hafta sonu olması

Bunların dışında, 6 yaş ve altı çocuk izleyiciler için sinema salonları ücret talep etmemektedir.

Sinema Bilet Fiyatlari 4

Sinema Bileti Nasıl Alınır?

Sinema bileti almanın günümüzde iki farklı yolu bulunmaktadır. Birincisi eskiden beri alışık olduğumuz, sinema salonu önündeki gişelerden sinema bileti almaktır. İkincisi ise günümüz şartlarına ayak uyduran internetten sinema bileti satın almaktır.

İnternetten sinema bileti almak isteyen kişiler, sinema salonlarının web sitesinden veya online bilet satan platformlar aracılığıyla bilet temin edebilmektedir.

Peki online bilet nasıl alınır, aşağıdaki adımlarla inceleyelim.

  1. Öncelikle bilet satın alınmak istenen sinema işletmesinin web sayfasına veya bilet satışı yapılan online platforma giriş yapılmalıdır.
  2. Ardından film, seans ve koltuk seçimi yapılmaktadır.
  3. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra ödeme kısmına geçilmektedir. Banka veya kredi kartı bilgileri doğru bir şekilde girildikten sonra ödeme işlemi gerçekleşir ve bilet satın alınmış olur.
  4. Son olarak satın alınan bilet, cep telefonuna SMS olarak veya e- posta adresine ‘e- bilet’ şeklinde gönderilmektedir.
Muhabir: Özkan Çelik