Sıcaklıklar artıyor, astım hastaları dikkat! Sıcaklıklar artıyor, astım hastaları dikkat!

9 Şubat “Sigarayı Bırakma Günü” kapsamında Manisa Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Hekimi Uzm. Dr. Osman Altıparmak önemli açıklamalarda bulundu.

Bugün sigarayı bırakmak için önemli bir fırsat

"9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü", toplumumuz için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Altıparmak, "Sigara içerisinde yaklaşık olarak 400 kanserojen ve yüzlerce kimyasal madde bulunmaktadır. Bu maddeler, damarlar, bronş sistemi, sindirim ve solunum sistemlerinin tamamında ciddi zararlara neden olabilir ve kanser riskini artırabilir. Sigara bağımlılığının belirtileri arasında 'Onu kullanmadığım zaman konsantrasyonumu toparlayamıyorum', 'Öfke kontrolümü sağlayamıyorum', 'Yaşamdan zevk alma azalıyor' gibi hisler yer alır. Ancak, ilaç desteği ile bu yoksunluk belirtileri hafifletilebilir ve bırakma süreci daha kolay hale getirilebilir” dedi.

Cildiniz ve kendi zindeliğinizde artma halini hissedeceksiniz

Sigarayı bıraktıktan sonra vücutta meydana gelebilecek değişimlerden bahseden Altıparmak açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Sigarayı bıraktıktan bir hafta sonra cilt renginiz, dudak, diş etleri, kendi zindeliğinizde artma ve iyilik halini hissedeceksiniz. Özellikle genç hastalarıma sigarayı bırakmadan önce bıraktıktan sonra ayna karşısında kendilerini incelemelerini istiyorum ve bu hastalarımızın bıraktıktan sonraki döneminde görünümleri, saçları, cildi ve rengiyle pozitif estetik düzelme olduğu gözlenmektedir. Sigarayı bırakmak ve bunu başarmak çok kolay. Lütfen karar verin ve Sigarayı Bırakma Polikliniklerine başvurun.”

Kaynak: İHA