Turgutlu'nun siyasi geçmişine damga vuran isimlerden biri olan Serhat Orhan, 2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Büyük Birlik Partisi'nin belediye başkan adayı olarak sürpriz bir karar almış ve o dönem elde ettiği yüzde 23,15'lik oy oranıyla seçim yarışında dengeleri değiştirmişti. Orhan, şimdi ise AK Parti çatısındaki geçmişinden ayrılıp Yeniden Refah Partisi'nden aday olarak yeni bir hamleye hazırlanıyor.

2019 SEÇİMLERİNDE DENGELERİ SARSMIŞTI

Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerdeki stratejisi doğrultusunda Turgutlu’da Milliyetçi Hareket Partisi’nden Yunus Oğan’ın aday olarak gösterilmesinin ardından AK Parti Turgutlu Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurusu bulunan Serhat Orhan, Yeniden Refah Partisi Turgutlu Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Turgutlu’da 2 dönem belediye başkanlığı yapan Serhat Orhan 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı tarafından aday olarak gösterilmeyince Büyük Birlik Partisi’nden belediye başkan adayı olarak seçime girmişti. 2019 yılında BBP Turgutlu Belediye Başkanı Adayı olarak seçimlere giren Orhan, 22 bin 944 oy ile yüzde 23,15 oranında oy almıştı. Serhat Orhan’ın bu hamlesi Turgutlu’da ‘başa baş’ giden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Çetin Akın ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adayı Turgay Şirin arasındaki dengeleri de sarsmıştı. CHP’nin Turgutlu Belediye Başkanı Adayı Çetin Akın 2019 yılında 36 bin 896 oyla yüzde 37,22 oy oranına ulaşırken MHP’nin Turgutlu Belediye Başkanı Adayı Turgay Şirin 36 bin 446 oyla yüzde 36,77 oy oranında kalmıştı. 2019 yılında etkili bir hamle yapan Serhat Orhan’ın 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için AK Parti’den ayrılarak Yeniden Refah Partisi’nden aday olması ile Turgutlu’da dengeleri yeniden değiştirebilir.

Bahçeli’den Kobani davası kararlarına ilk yorum: ‘Hukuksuzluk’ demek art niyettir Bahçeli’den Kobani davası kararlarına ilk yorum: ‘Hukuksuzluk’ demek art niyettir

AK Parti’den 2 dönem Turgutlu Belediye Başkanlığı yapan Serhat Orhan, 31 Martta yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden Turgutlu Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Serhat Orhan, Yeniden Refah Partisi Manisa İl Başkanlığına gelerek müracaatını yaptı. İl Başkan Yardımcısı Enes İzci, Yeniden Refah Partisi Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ramazan Akar, Yunusemre Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Avcul, Şehzadeler İlçe Başkanı Barış Doğan, Turgutlu İlçe Başkanı Bayram Yaşar hazır bulundu. Yeniden Refah Partisi Manisa İl Başkanı Hakan Lalebaş, Turgutlu ilçesinin efsane başkanı Serhat Orhan’ı Yeniden Refah Partisi’nde belediye başkan aday adayı olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek başarılar diledi.

Serhat Orhan, siyasetin halka hizmet mantığıyla yapıldığını açıkladı. 2004-2014 yılları arasında AK Parti’den belediye başkanı olduğunu ve Ege’nin parlayan yıldızı sloganıyla Turgutlu’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bülent Arınç’ın destekleriyle çok önemli hizmetleri hayata geçirdiğini açıkladı. Orhan, “10 yıllık belediye başkanlığı döneminde halkımızın gönlünde yer ettik. 2014 yılında MHP’den bir arkadaşımız kazandı. 2019 yılında Cumhur İttifakı bir adayla çıktı. Bizde Büyük Birlik Partisi’nin adayı olduk ve 23 bin oy aldık. Bu 23 bin oy o zaman büyük bir ses getirdi. Her zaman halkımızın içinde olduk. 2023 yılında Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destekledik ve 37 bin oy aldık” dedi.

31 Mart seçimleri için AK Parti’den aday adayı olduğunu ancak, Turgutlu’da Cumhur ittifakının MHP’den birini aday gösterdiğini açıklayan Serhat Orhan, “Bu durum şu an Turgutlu’da çok büyük bir kırılganlık, küskünlük ve bir sitemkarlık vardır. Ben bundan sonra Cumhur ittifakı adayı demiyorum, MHP’nin adayı diyorum. AK Parti’nin, Yeniden Refah Partisi’nin ve diğer partilerin oylarıyla birlikte Cumhur ittifakının 60 bin 65 bin oyu var. Bu oyu 15-16 bin oylu bir MHP temsil edemez. Bu mantıkla Turgutlu’da değerlendirme yapıyoruz. AK Parti’nin temellerini rahmetli Necmettin Erbakan oluşturmuştur. Erbakan’ın yetiştirdiği öğrenciler Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Bülent Arınç bu sayıyı artırabiliriz. Şimdi oğlu Fatih Erbakan var. Bana en uygun parti Yeniden Refah Partisi’dir. Aday adaylığı için müracaatımı yapıyorum. Partimizin üst kurulları değerlendirecek. Yeniden Refah Partisi, 31 Mart akşamı Turgutlu’da seçimi kazanacak. Beni aday görmek isteyen herkese teşekkür ediyorum. Turgutlu’da seçime girecek bütün adaylara başarılar diliyorum. Bize bu görev verilirse Yeniden Refah Partisi’nin değil bütün Turgutlu’nun belediye başkan adayı olacağım. 2028’de Yeniden Refah Partisi iktidara gelecektir. AK Parti 20 yıl çok güzel hizmetlerde bulundu. Artık Türkiye’de kan değişiminin zamanının geldiğini düşünüyorum. ” diye konuştu. 

Kaynak: Özkan Çelik