Kızılay, deprem felaketi sonrasında "çadır satışı" ile tartışmaların odağı haline gelmiş, hala görevde olan Kızılay Başkanı Kınık'a tepki olarak da bağışlar azalmış, kan stokları asgari seviyenin altına düşmüştü. Satış kararının ardından Kınık'a yönelik tepkiler sürüyor.

TBMM Başkanı Şentop ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'a, Kınık'a yönelik istifa çağrıları soruldu.

ŞENTOP: KIZILAY'IN SATMAK KELİMESİYLE BİR ARAYA GELMESİ BENİ RAHATSIZ EDİYOR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Habertürk yayınında "Bu istifa meselesi kişinin kendisinin değerlendireceği bir husustur. Bir kurumun itibarı şahısların kişisel düşüncelerinin, değerlendirmelerinin, itibarının ötesinde birşey, Kızılay'ı hepimizin koruması lazım. Bir kere Kızılay'ın satmak kelimesiyle bir araya gelmesi beni rahatsız ediyor" açıklamasını yaptı.

VARANK: İSTİFA EDECEKSE İSTİFA ETMESİ LAZIM

TV100'de Kızılay'ın çadır satışını değerlendiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ise "Kişisel olarak beni rahatsız ediyor. Kendisi çok yıprandı, bu süreçleri doğru yönetemediği çok aşikar. İstifa edecekse istifa etmesi lazım. Kamuoyunda şöyle bir algı var, bu niye görevden alınmıyor. Bu resmi bir makam değil, bir spor kulübü dernek statüsündeyse bu da öyle. Başkanıyla ilgili kararı kendi genel kurulları verir" dedi.

KALIN: PİREYE KIZIP YORGAN YAKMAYALIM

Aynı konu geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da gündemindeydi.

Kalın, "Bu çadır satma meselesi tabi yanlıştı. Kişilerin kurumlara zarar vermesine elbette müsade edilmemeli. Şimdi şeye kızıp hani pireye kızıp yorganı yakmayalım." açıklamasını yapmıştı.

Kan bağışının önemini vurgulayan Kalın, "Çok üzüldüm verilere bakınca bunun bir tepki oldugunu anlıyorum ama bunu doğru yöne kanalize edelim vakti zamanı geldiğinde öbür konular da konuşulur ama şu an kan acil bir ihtiyaç" demişti. NTV

Editör: Nuray Bozkurt