Türk sineması yasta…

Bir döneme damga vuran dizilerden biri olan Selena’da Yüce Honos karakteriyle geniş bir hayran kitlesine ulaşan  usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu’nun ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu.

Usta oyuncu, İstanbul’daki evinde 90 yaşında hayata veda etti.

Acı haberi kızı Sibel Aybar duyururken, şu ifadeleri kullandı: “Ölüm nedeni yaşlılığa bağlı. Cenazemiz Pazartesi günü öğlen namazında Levent’ten kaldırılacak. Babamın isteği doğrultusunda annesinin yanına Feriköy’e defnedilecek”

KAYHAN YILDIZOĞLU KİMDİR?

Kayhan Yıldızoğlu, 26 Aralık 1936'da İstanbul Yeşilköy'de dünyaya gelmiştir. Babası Rahmi Bey, Çerkez kökenli bir Ziraat Mühendisi iken, annesi Giritli bir öğretmendir. 1952 yılında babasının Ankara'da müsteşarlık için görevlendirilmesi üzerine aile Ankara'ya taşınmıştır. Bu süreçte, lise eğitimini Kavaklıdere'deki bir lisede tamamlamıştır. Üniversiteye başlamış olmasına rağmen ailesinin isteği üzerine hukuk fakültesine devam etmiş, ancak üçüncü sınıftayken okulu bırakmıştır.

1957 yılında İstanbul'da yedek subay olarak askerliğini tamamlayan Kayhan Yıldızoğlu, sonrasında iz komiseri olarak görev yapar. Bu dönemde tanıştığı Türkan Suner hanım ile evlenir ve iki kızları olur. Ancak birkaç yıl sonra boşanırlar. Boşanmanın ardından, Şener Şen ile birlikte Cihangir'de bir evde üçbuçuk sene geçirir. Tiyatrocu Muhsin Ertuğrul ile kendi iş yerinde tesadüfen tanışır ve seçmelere davet edilir. Seçmeler sonucunda İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda 20 yılını geçirir.

Yıldızoğlu çok sayıda filmde rol almıştır.

Editör: Nuray Bozkurt