Vatandaşların Ramazan'ını tebrik eden Başkan Çelik "Adıyamanlılar bizi kovana kadar buradayız" dedi.  İlk iftarın ardından Şehzadeler Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri bu kez Adıyamanlılar için sahne aldı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem felaketlerinin ardından Adıyaman Eğriçay Çadır Kenti'nde depremzedelere 5 bin kişilik mobil aşevi ile sıcak yemek hizmeti veren Şehzadeler Belediyesi,  onları Ramazan'da da yalnız bırakmadı.  Sıcak yemek hizmeti iftar ve sahurda da devam etti. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de beraberindeki Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Tonguç ile birlikte Ramazan'ın ilk sahur ve iftarını Adıyaman Eğriçay Çadır Kenti'nde depremzedeler ile birlikte yaptı.

İftar öncesinde Adıyamanlılara hitap eden Başkan Çelik onların Ramazanını tebrik ederek  "Rabbim Ramazanı şerifi hakkıyla ihya edip günahlardan arınmış bir şekilde Ramazan bayramına kavuşmayı hepimize nasip etsin" dedi. Deprem felaketinin üçüncü gününden beri Şehzadeler Belediyesi'nin ocağını kaynatıp, çorbasını ve yemeğini Adıyamanlılar ile paylaştığını anımsatan Başkan Çelik  "Tüm Şehzadeler halkının gönlü sizlerle,  sizlere çokça selamlarını iletiyorlar. Ben de hemen hemen her hafta birkaç gün sizlerle birlikte oluyor, arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyorum. Döndüğümde de Manisalılara Şehzadeler halkına hep sizlerin selamlarını, dualarını teşekkürlerini iletiyorum." şeklinde konuştu.

Günün birlik içerisinde dayanışma sergileme günü olduğunu kaydeden Başkan Çelik, yaraları sarabilmek için çaba ve gayret sarf ettiklerini dile getirdi. Başkan Çelik  "Burada sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Ta ki Adıyamanlılar yeter artık, Şehzadeler siz gidin diyene kadar. Bizi kovalayana kadar da buradayız. Biz Adıyaman'ı ve Adıyamanlıları çok sevdik.  Bize hiçbirinizin teşekkür etmesine gerek yok.  Biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Allah göstermesin Manisa'da da benzeri bir durum olsaydı hiç şüphem yok ki siz de aynı şekilde koşacak, gelecektiniz. Allah beterinden saklasın daha büyük acılar yaşatmasın. İnanıyorum ki devlet millet işbirliği içerisinde yaraların da hepsi sarılacak yıkılan şehirler daha güzeli ve iyisiyle tekrar inşa ve ihya edilecektir." şeklinde konuştu.

Daha sonra Başkan Çelik beraberindeki Ahmet Tonguç ile birlikte yemek kazanlarının başına geçerek vatandaşlara önce yemek dağıttı,  ardından onlarla birlikte iftar yaptı.  Hep birlikte yapılan iftarın ardından özellikle deprem bölgesindeki çocuklara yaşadıkları kötü günleri bir nebze unutturacak Ramazan etkinlikleri sahnelendi. Kukla gösterileri ve yapılan ikramlarla çocuklara keyifli birkaç saat yaşatıldı.  Etkinliklerin Ramazan süresince çeşitli gösteriler ile devam edeceği ifade edildi.   Haber Merkezi

Editör: Zerrin Ağar