Geçtiğimiz ay yapılan emekli zammının ardından SSK ve Bağkur emeklileri yapılan zam miktarından memnun olmamıştı. Enflasyon verilerine göre yüzde 37.57 zam almaya hak kazanan SSK ve Bağkur emeklilerine ek zamlarla birlikte yüzde 49.25 oranında zam yapıldı. En düşük emekli maaşı ise 7.500 TL'den 10.000 TL'ye yükseltildi.

Vestel eleman arıyor! Vestel eleman arıyor!

Emekliye Zam İddiaları Konuşulmaya Başlandı

2024'ü "Emekliler Yılı" ilan eden iktidarın planları belli oldu. İddialara göre, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi emeklilere seyyanen 4 bin TL zam yapılacak. Özellikle düşük maaş alanlara yönelik iyileştirme planları kapsamında, en düşük emekli maaşının 14-17 bin lira bandına çıkarılması bekleniyor.

Fatih Portakal Emekli Zammı Yapılacak Demişti

Gazeteci Fatih Portakal, seçim atmosferine dair önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Portakal, seçim anketlerinin 1-2 puan farkla çıkması durumunda Mart ayında ek zamların gelebileceği düşüncesini paylaştı. Anket sonuçlarının bu şekilde çıkması durumunda, emeklilere yapılacak olan zammın diğer gelir gruplarını da etkileyebileceğini belirtti.

''Seçim anketleri 1-2 puan farkla çıkarsa, Mart'ta ek zamların geleceğini düşünüyorum...'' diyen Portakal, bu durumun özellikle asgari ücretli, memur ve memur emeklisi gibi diğer gelir grupları üzerinde bir denge bozukluğuna neden olabileceğini ifade etti.

Emeklilere Yeni Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından TBMM'ye sunulan bilgi notuna göre, Emekliler Yılı kapsamında emeklilere öncelik ve ayrıcalık tanıyan projeler planlanıyor. Ekonomik ve sosyal destek hizmetlerinin artırılması ve refah düzeylerinin yükseltilmesini amaçlayan bu projeler, 2024 yılı boyunca hayata geçirilecek ve süreklilik arz edecek.

 

Kaynak: Haber Merkezi