Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde aday listesinin İlçe Seçim Kuruluna geç teslim edilmesinden dolayı CHP’li Saruhanlı Belediye Başkanı ve Başkan adayı Zeki Bilgin seçime giremedi. Listeyi zamanında Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu’na getiremeyen CHP, elektriklerin kesik olduğu iddiasıyla itirazda bulundu ancak bu itiraz da reddedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi, bunun üzerine çareyi genel seçimlerde partinin ittifak ortağı olan Saadet Partisi çatısı altında seçime girmekte buldu.

Saadet’in Adayı Nasıl İkna Edildi?

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi çatısı altında seçime girecek. İlçede Saadet Partisi’nin adayı olan Sezai Zeytinli, bu nedenle yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Adaylığının açıklanmasından bu yana seçim çalışmalarını sürdüren Zeytinli’nin yarıştan çekilmesi, “Nasıl ikna edildi?’ sorusunu da beraberinde getirdi. Manisalılar, şimdi bu sorunun cevabını merak ediyor.

Saadet Kanadından Henüz Açıklama Yok

Şu ana kadar ne Saadet Partisi Saruhanlı Belediye Başkan Adayı Sezai Zeytinli’den, ne de Saadet Partisi’nden bir açıklama gelmedi.

Kaynak: Haber Merkezi